Vlasinsko jezero
Printscreen/Youtube
Vlasinsko jezero

Printscreen/Youtube

Vlasinsko jezero, Foto: Printscreen/Youtube

Došli smo na odmor da uživamo sa decom dve nedelje , a eto, sad Milu vraćamo u sanduku – drhtavim glasom kaže Miroslav Janković, otac dvogodišnje devojčice koja je preminula u Zdravstvenom centu u Surdulici, nakon što joj je pozlilo i počela da se guši u hotelu na Vlasinskom jezeru.

Vlasinsko jezero

Printscreen/Youtube

Vlasinsko jezero, Foto: Printscreen/Youtube

Miroslav kaže da je sa suprugom i devojčicama bliznakinjama Milom i Lenom prošle subote došao na odmor u Vranje kod supruginih rođaka.

Pročitajte još:

Tražili pomoć

- U četvrtak ujutru smo stigli u hotel na Vlasinskom jezeru gde smo imali uplaćen apartman. Pošto smo se smestili, otišli smo na ručak, a onda smo se vratili u sobu da se odmaramo. Beba se osećala dobro, osim što joj je prethodna dva tri dana curio nosić. Primetili smo i da je malo malaksala. Ona i njena sestra bliznakinja su prevremeno rođene u 36. nedelji, ali osim sitnih prehlada nisu imale nikakve zdravstvene probleme – priča Miroslav.

Sveta Đikić pokušao da spasi devojčicu Milu (2) iz Rume, a njegove reči POCEPAĆE VAM SRCE NA KOMADE!

„Dvogodišnja devojčica Mila J. iz Rume, koja je 16. avgusta u zdravstvenom centru u Surdulici preminula nakon što joj je noć pre toga pozlilo u odmaralištu na Vlasinskom jezeru, imala je napade gušenja", kaže za „Alo!" Sveta Đikić iz Crne Trave, koji je pokušao da spase dete.

Kada je malenoj Mili pozlilo, otac je po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju odgovarajuće sanitetsko vozilo, a jedini dežurni lekar nije smeo da napušta ordinaciju.

Dete u Pančevu se otrovalo, lekari nisu mogli da dođu sebi kad su videli čime!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 17.08.2019. 14:27 Jedno dete iz Pančeva, sinoć oko 18.20 sati primljeno je u Gradsku bolnicu u gradu na Tamišu, gde mu je konstantovana dijagnoza "trovanje benzinom".

Sahrana u ponedeljak

- Kad su iz ZC Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko pola 9 supruga je sa Milom krenula kombijem ka bolnici, a ja sam ostao sa Lenom u sobi. Nisam bio ni sa kim od lekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dete je još u sobi počelo da se guši i poplavelo u roku od nekoiko minuta, ali davala je znake života. Kada je lekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sreli se sa vozilom u kom je bila beba. Lekari su pokušali sve što su mogli, ali je Mila već bila umrla – kroz uzdah priča Miroslav i dodaje da je njegova supruga Biljana potpuno utučena.

Mila se igrala sa sestrom na Vlasini, kada je krenula TRAGEDIJA, lekar nije mogao da dođe!

AUTOR: Novosti; D.K. DATUM I VREME: 17.08.2019. 09:51 Dvogodišnja devojčica Mila J. iz Rume preminula je u petak ujutru u bolnici u Surdulici, pošto joj je prethodno pozlilo na Vlasinskom jezeru. Dom zdravlja, Foto: screenshoot/Google street view Devojčici je pozlilo istog dana kada je porodica doputovala na Vlasinu.

- Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se Mila ugušila od vode u plućima, a ostale analize biće gotove za 15 dana. Sahrana će biti najverovatnije u ponedeljak u Rumi – kaže on.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!