Novak Bošković
Printskrin
Novak Bošković

Printskrin

Novak Bošković, Foto: Instagram/j_o_k_e_r_7

Igrao je za izraelski klub, bio je u srećnom braku s Milicom, pre nekoliko meseci je dobio ćerkicu, bio je uspešan u rukometu... Zbog čega je Novak digao ruku na sebe još nije poznato, dok prvi rezultati istrage ukazuju da je, navodno, reč o kockanju.

Pročitajte još:

 

- Nikome nije jasno šta je moglo da krene po zlu. Imao je sve što poželi, uspešnu karijeru, dobro je zarađivao, ispunila mu se želja da igra za reprezentaciju Srbije, oženio se, dobio ćerkicu, jedva je čekao da dođe iz Izraela da provede vreme s porodicom i prijateljima. Međutim, dan posle dolaska u Crvenku, on se ubio. Niko ne zna zašto je to uradio. Neki pominju da se pre toga svađao s majkom i suprugom - kaže naš sagovornik i dodaje da je Novak imao dve velike strasti - lov i kocku.

Imao planove

Prijatelji pokojnog rukometaša kažu da nijednim gestom nije pokazivao da želi da se ubije.

- Pištolj iz kojeg je pucao sebi u glavu bio je u njegovom legalnom posedu. Voleo je rukomet, kačio je svoje dresove klubova na zid. Njegova majka Jela je ispričala da je u kući u Crvenki napravio čak i teretanu, kako bi mogao da trenira dok je u Srbiji - kaže komšija iz Crvenke.

- Priča se da je uleteo u neke žešće dugove. Počeli su , navodno, da ga proganjaju zbog toga. Toliko je bio zavistan od kocke da je samo o tome razmišljao, to mu je bila opsesija - navodi prijatelj blizak rukometašu.

- „Kocka, jebiga, počivaj u miru“, „Prokleta kocka došla mu je glave“ - nizali su se komentari, ali još nije zvanično potvrđeno zbog čega je bivši reprezentativac digao ruku na sebe.

Novak Bošković

Instagram/j_o_k_e_r_7

Novak Bošković, Foto: Instagram/j_o_k_e_r_7

Novaku je i lov bio velika pasija, zbog čega mu je Instagram ispunjen fotografijama na kojima pozira s puškom i ustreljenim životinjama. Ponosno je postavljao i fotografije svoje ćerkice, kao i kolega iz kluba.

- Kritikovala sam ga jer je celu noć ostao u gradu s drugovima i poznanicima. Dan ranije je stigao iz Izraela. Znam da je bio željan društva, ali nije trebalo toliko dugo da ostane - ispričala je Novakova majka Jela V. i dodala da je nakon toga otišla kod svoje ćerke, ali da joj je snaja ubrzo potom javila „da je Novak otišao da se ubije“. Novakova tašta je istrčala za njim i pokušala da mu otme oružje, ali nije uspela.

Novak Bošković je karijeru počeo u rodnoj Crvenki , a igrao je i za Vrbas, Priboj, slovenački Koper, mađarsku Tatabanju, Dinamo iz Bukurešta. Do smrti je igrao za izraelski klub Hapoel Rišon.