Pedofilija pedofil
Alo!/Rajko Ristić
Pedofilija pedofil

Alo!/Rajko Ristić

Pedofilija pedofil, Foto: Alo!/Rajko Ristić

 

Ne sluteći da se iza lažnih dečjih profila krije odrastao muškarac, mnoga deca na društvenim mrežama mogu da postanu plen seksualnih predatora! Na ovu činjenicu posebno upozoravaju balkanski lovci na pedofile iz organizacije „Stoppedofiliji“. 

Oni za „Alo!“ navode da u poslednje vreme masovno otkrivaju predatore, koji se kriju uglavnom iza lažnih profila devojčica uzrasta od 12 godina.

 

Evo kako je tekao jedan od razgovora između predatora koji se krije iza lažnog profila devojčice i osobe koja se predstavljala kao maloletnica iz organizacije "Stoppedofiliji“:


Pedofil: Jesi li perverzna?

Devojčica: Ne razumem.

Pedofil: Pa ono, seksi dopisivanje, razmena slika i slično.

Devojčica: Nikada to nisam radila!

Pedofil: Je l’ maziš nekad svoju macu (polni organ).

Devojčica: Ne.

Pedofil: Ok, sigurno ti je mnogo lepa...

Ovo je samo deo razgovora, posle čega je usledilo nagovaranje predatora da mu devojčica pošalje svoje nage fotografije.

Pedofil: Ajde, samo noge, eto.

Devojčica: Ne mogu da slikam ništa.

Pedofil: Ok, važi. Napisala bih ti neku tajnu…

 

Tablet pedofil internet

Shutterstock

Tablet pedofil internet, Foto: Shutterstock

 

Organizacija "Stoppedofiliji“ ističe da se iza lažnih dečjih profila često kriju dobro organizovane grupe i upozoravaju da se predatori uvek prvi jave svojim žrtvama!

- Cilj dopisivanja s lažnog profila je da se zbliže s decom jer se ona lakše opuste s vršnjacima. Glavna i zajednička karakteristika lažnih dečjih profila jeste da od dece traže fotografije. Ukoliko devojčica pošalje svoju fotografiju, pogotovo neku slobodniju, predator počinje da je ucenjuje, govoreći da će sliku objaviti ili da će je poslati njenim drugovima i roditeljima. Tu bukvalno počinje pakao za ucenjeno dete. Predator može da pređe i na ozbiljnije ucene - da traži nage fotografije ili snimke u eksplicitnim pozama. To kasnije prodaje na crnom tržištu - upozoravaju iz organizacije "Stoppedofiliji“.

Pročitajte još:

 

 

Predatori koji se kriju iza lažnih dečjih profila lako sklapaju prijateljstva s potencijalnim žrtvama na Fejsbuku, ali to je po dete mnogo opasnije.

 

- Kada se detetu obrati odrasla osoba, ono na Fejsbuku može da se distancira ili da je blokira. Međutim, kad ispred sebe imaju vršnjakinju, toj novoj drugarici će verovati. Vrlo je bitno da se naglasi da takvi predatori polako zadobijaju poverenje dece i vrlo dobro znaju šta rade. Često se može čuti kako se kaže da današnja deca nisu nimalo naivna, ali mi možemo samo reći da su to neozbiljne izjave osoba koje uopšte ne poznaju tematiku - navode članovi grupe balkanskih lovaca na pedofile i dodaju da je alarmantan broj lažnih profila dece iza kojih stoje predatori.

Evo šta će biti sa Tatjanom iz Sente koja je platila da joj ubiju muža!

AUTOR: Alo.rs/Blic/I.L. DATUM I VREME: 24.08.2019. 22:32 Tatjana B. (48) iz Sente sumnjiči se za pokušaj teškog ubistva u podstrekavanju. Senta - pokušaj ubistva, Foto: Alo!/M. Obadić Tatjana B. (48) iz Sente koja se sumnjiči za pokušaj teškog ubistva u podstrekavanju, po naredbi tužioca biće poslata na psihijatrijsko-psihološko veštačenje u Beograd.

 

- Trenutno u regionu postoji nekoliko hiljada takvih dečjih profila. Mnoga deca na taj način budu obmanuta. Poznato je i da su određene grupe ucenjivale i po više hiljada dece iz različitih država - navode za "Alo!“ iz organizacije "Stoppedofiliji“.

Ovi balkanski lovci na pedofile preuzeli su neke obrasce otkrivanja internet predatora koje koriste ozbiljnije službe u svetu. Njihovim lažnim dečjim profilima gotovo svakodnevno se javljaju predatori, koji traže eksplicitne fotografije, a u najgorem slučaju susret. Svi oni predati su nadležnim organima koji su u kontaktu s organizacijom "Stoppedofiliji“.

- Ukoliko primetimo lažni dečji profil koji među prijateljima ima na desetine i stotine prave dece, to ne prepuštamo slučaju već nastojimo da ga razotkrijemo i predamo nadležnim službama - poručuju lovci na pedofile.

Bonus video: Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?