Lea Fricker
Privatna arhiva
Lea Fricker

Privatna arhiva

Lea Fricker, Foto: Privatna arhiva

Selo zavijeno u crno! Devojčica Lea Ficker (2), koja je tragično izgubila život u utorak kada je upala u nedovršenu septičku jamu u kojoj se nalazila voda, juče je u prisustvu najmilijih sahranjena na mesnom groblju u Velikoj Gredi kod Plandišta. Baka, kojoj je unuka umrla na rukama, nije prisustvovala sahrani zbog teškog psihičkog stanja!

Tačno u podne počelo je opelo u kapeli, a neutešni roditelji se nisu odvajali od belog sanduka prekrivenog cvećem. Okupljena rodbina, prijatelji i komšije, prethodno su pokušavali da nađu reči utehe za roditelje, ali ih nisu pronalazili.

Pročitajte još:

 

Muklu tišinu remetili su jecaji i glas sveštenika. Komšije su komentarisale da je ovo tragedija kakvo selo ne pamti.

- Ne pamtimo da se ovako nešto dogodilo u selu. Da se dete udavi dok se igralo u dvorištu… Roditelji Nikola i Anamarija vredni su i radni ljudi. Lepo su vaspitali svoju decu i trudili su se da im obezbede bolji dom i bolju budućnost - rekla nam je njihova komšinica.

Sahrana Lea Fricker

E-stock

Sahrana Lea Fricker, Foto: E-stock

Dok smo razgovarali sa komšinicom, tužna povorka se iz kapele uputila ka seoskom groblju. Beli sanduk su na kolicima gurali najbliži, a odmah za kovčegom išli su neutešni Leini roditelji, pridržavajući jedno drugo. Muklu tišinu remetili su jecaji dok je kolona pešačila dva i po kilometara do groblja.

Preporučujemo još:

Ispred groblja, meštani su čekali tužnu povorku kako bi se oprostili od malene devojčice. Tišinu je prekinuo sveštenik, koji je izgovarao molitvu. Kada je sanduk sa telom devojčice položen u raku, otac nije izdržao i glasno je zajecao. Za to vreme, sveštenik je bacio grumen zemlje, a zatim se oprostio od malog anđela. Neutešni otac Nikola glasno je plakao, dok je suprugu Anamariju grlio i stiskao uz sebe.

Tragedija se dogodila u utorak, 12. marta, u dvorištu porodične kuće Flicker, kada se devojčica neopaženo iskrala iz kuće, u kojoj se nalazila njena baka. Oko 14 sati, devojčica je upala u septičku jamu, a ubrzo je njena baka shvatila da je nema. Baka je čuvala nju i njenog blizanca, dok su njihovi roditelji bili kod lekara sa drugo dvoje dece.

Sahrana Lea Fricker

E-stock

Sahrana Lea Fricker, Foto: E-stock

Baka ne zna da je Lea sahranjena

Baka u čijem je naručju izdahnula mala Lea, zbog stanja u kojem se nalazi nije prisustvovala sahrani svoje mezimice.
- Nisu smeli da je puste iz bolnice. Ona je u teškom stanju i ne zna da je Lea juče sahranjena - navodi izvor.

Sahrana Lea Fricker

E-stock

Sahrana Lea Fricker, Foto: E-stock

Umrli i sahranjeni istog dana 

Crna nedelja! Tinejdžer Andor Olah (15) iz Bačke Topole, koji je posle žurke popio lek „koji je usput dobio do nekog“ i umro kod druga u komšiluku, sahranjen juče na lokalnom groblju. Dečak je preminuo u snu, a još nije poznato kako je nastupila smrt, iako je poznato da je imao zdravstvenih problema.