Tuga
Shutterstock/Ilustracija
Tuga

Shutterstock/Ilustracija

Tuga, Foto: Shutterstock/Ilustracija

Preliminarni rezultati obdukcije tinjedžera S. B. (17) iz Negotina, koji je preminuo prošlog meseca posle tuče, ukazuju da je imao krvarenje u moždanom stablu nakon što je primio kobni udarac u glavu.

Kako se saznaje, lekari ovo krvarenje najverovatnije nisu spazili na vreme jer ne daje karakteristične simptome.

Pročitajte još:

 

Kako navodi izvor, zvanični rezultati obdukcije još nisu stigli, ali ono što su obducenti dosad utvrdili jeste - intracerebralno krvarenje u moždanom stablu, odnosno u zadnjem delu mozga koji se strukturalno povezuje sa kičmenom moždinom.

S. B. preminuo je u nedelju, 11. novembra, rano ujutru, od posledica tuče koja se dogodila u noći između petka i subote. Prema objavljenim informacijama, tinejdžera je policija zatekla u alkoholisanom stanju, a imao je vidnu povredu iznad oka.

Odvezen je, potom, u hitnu medicinsku službu u Negotinu.

Kako su roditelji ispričali, njihov sin je u petak uveče sa društvom bio na proslavi rođendana, ali gde i kod koga oni nisu znali.

 

U subotu oko tri časa ujutru probudio ih je, kako je otac Dragan ispričao, zvuk telefona koji je uporno zvonio.

- Policija me je zvala i obavestila da je u alkoholisanom stanju u Hitnoj službi i da dođem tamo. Probudio sam ženu i užurbano otrčao - naveo je taj otac i dodao:

- On je ležao, otimao se, nije dozvoljavao da mu daju infuziju i injekcije. On do sada nikada nije bio bolestan i nikada nije primio injekciju, pa se možda i uplašio. Odbio je terapiju i ja sam to potpisao - pričao je on.

Odveo je sina kući, a mladić je subotu proveo u krevetu, povraćajući i žaleći se na bolove u vratu i ramenu.

Kada ga je otac uveče tog dana ponovo odveo u hitnu službu, tamo je primio injekciju i infuziju, a kako se i dalje žalio na bolove upućen je na rendgen, gde su mu snimljeni vrat i glava.

Preloma nije bilo.

- Ponovo je primio infuziju i mislim brufen. Došli smo kući, a on se žalio na bolove u vratu. Jauče sve vreme. Pored njega sam bio sve vreme. Zaspao je tek oko jedan sat iza ponoći, a ja sam to iskoristio da legnem i odmorim pred smenu - navodi Dragan.

- Pokušao sam da ga dozovem, drmusao sam ga, nije se pokrenuo. Probudio sam suprugu, budili smo ga. Uzalud - ispričao je u šoku roditelj.

- Zvali smo hitnu, došli su brzo. Međutim, našem detetu spasa nije bilo - ispričali su kroz suze.

S. B. bio je učenik trećeg razreda Poljoprivredne škole "Rajko Bosnić" na Bukovu.

 

Komentari (2)

XXL

12.12.2018 11:56

Nezamislivo i neshvatljivo kod današnje omladine da ako i dođe do tuče jedni druge bestijalno šutiraju nogom iz sve snage u glavu. U mom gradu je tako nastradao uzoran mladić i sportista rukometni golman koga je kompletni idiot šutnuo nogom u glavu i ubio samo zato što mu se nastradali našao na putu.

rj

12.12.2018 13:29

e,sad ce da ga seckaju,povadice mu i mali mozak,a porodica ima samo da se dere!