Klinički centar Niš
Google street view
Klinički centar Niš

Google street view

Niš, Foto: Google street view

"Meni ništa nije bitno, nje nema. Ako imate decu, volite ih, čuvajte, ljubite, uživajte u svakom trenutku. Otišla je srećna i nasmejana u školu, u novim patikama - i nije se vratila kući. Ako ih imate, idite kući, zagrlite ih i poljubite. I zahvaljujte se bogu svakog dana što su sa vama".

Skrhan bolom, jedva je govorio Ivan Vučković, otac devojčice Isidore Vučković (12) koja je, vraćajući se iz škole, tragično nastradala u ponedeljak pod točkovima automobila koji je nekontrolisano išao nizbrdicom jer nije bila povučena ručna kočnica.

Dan nakon tragedije, u kući nastradale devojčice tuga, muk i neverica da je više nema…

Pročitajte još:

 

- Nema reči. Gde god pogledaš, vidiš je kako pije vodu, kako piše domaći. Pogledaš bicikl, vidiš je kako je učila da vozi bicikl, kako ti maše, smeje se i slike ti same prolaze. Idite kući, zagrlite svoju decu, ljubite ih, mazite, najviše na svetu ih volite i nikad nemojte ni za čim da žalite. Samo zahvaljujte svako jutro bogu što su sa vama. I ništa više ne mogu da kažem - kaže Ivan.

Tragedija se desila u Požarevačkoj ulici, kojom se devojčica vraćala svakog dana iz OŠ "Ivo Andrić", gde je pohađala šesti razred, na svega 100 metara od kuće u kojoj živi.

Tihomir Vučković, deda nastradale Isidore, toga dana je doveo njenu braću blizance iz škole pa su očekivali da se uskoro kući vrati i Isidora, ne sluteći da će im je strašna tragedija otrgnuti iz života.

- Uzeo sam blizance i došao kući. U jednom trenutku je došla snaja i rekla da je Isidoru udario auto. Istrčali smo svi na ulicu i videli je ispod automobila. Bila je sva modra. Nismo mogli da je izvučemo ispod vozila. Vozača nije bilo nigde - priča Tihomir.

On kaže da je njegova unuka bila jedno dete za primer, posvećena školi i porodici, vredna, marljiva i druželjubiva devojčica.

- Nema kome nije došla da pomogne, domaći da mu napiše, družila se, učestvovala na svakoj priredbi, bila je đak generacije. Ima dva brata blizanca kojima je svakog dana pregledavala zadatke. Stizala je svuda sve i svakom da pomogne - veli deda slomljen bolom za nastradalom unukom.

U školi "Ivo Andrić", gde je Isidora pohađala odeljenje VI/2, i učenike i nastavnike teško je pogodila vest o tragičnoj pogibiji devojčice koja je svojim ponašanjem i rezultatima bila uzor svima.

Pročitajte još:

 

- Deo učenika danas nije došao u školu jer su potreseni zbog ove velike tragedije. Neki đaci su doneli cveće i stavili ga na klupu gde je ona sedela. Bila je đak za primer i dete kakvo bi svaki roditelj samo mogao da poželi - odličan đak, odgovorna, vaspitana, negovana. U sredu, na dan njene sahrane, biće neradni dan u školi jer svi zaposleni žele da dođu i odaju poslednji pozdrav detetu - kaže direktorka OŠ "Ivo Andrić" Milica Petković.

Isidora je sahranjena na lokalnom groblju u Donjem Komrenu.

Vozač čeka saslušanje u tužilaštvu

Kako je "Blic" pisao, policija je odmah posle nesreće uhapsila vozača B. S. (53) iz Leskovca, koji je zadržan i saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Do nesreće je došlo u ponedeljak u 12.40 časova, nakon što je B. S. nepropisno parkirao vozilo na nizbrdici jer najverovatnije nije povukao ručnu kočnicu. Kada je izašao iz vozila i ušao u jednu firmu da kupi elektromaterijal za preduzeće u kojem radi, auto je nekontrolisano krenuo nizbrdicom u Požarevačkoj ulici i naleteo na Isidoru, koja je stradala pod njegovim točkovima.

U Osnovnom tužilaštvu u Nišu su naveli da su snimci sa sigurnosnih kamera pokazali da u momentu nesreće u vozilu nije bilo nikoga i da se devojčica, krećući se ka kući, okretala zbog jakog vetra. Po svemu sudeći zato nije videla automobil koji se kretao nizbrdicom i koji je naleteo na nju u jednom trenutku.

Komentari (1)

Lion

27.09.2018 10:22

Zasto???!!!