Brankica Anđelković
Printscreen
Brankica Anđelković

Printscreen

Brankica Anđelković, Foto: Printscreen

Brankica na poslednji put nije ispraćena sa Slavoljubom, sa kojim je živela poslednje dve decenije, jer to nije dozvolila njegova rodbina

- Ćerku sam izgubila... Šta se desilo, ne znam. Pričala sam joj da on nije prilika za nju, ali me ona, nažalost, nije poslušala i više nisam imala pravo glasa - kaže Ružica Anđelković, majka ubijene Brankice Anđelković (41).

Egzekutor je u Slavoljuba ispalio osam metaka, dok je Brankici pucao jednom u leđa. Zločinac još nije uhapšen, mada se pretpostavlja da je meta bio Slavoljub, ranije povezivan sa sumnjivim poslovima, te da je žena likvidirana kako ostalo svedoka zločina.

- U nedelju su bili kod nas od sedam uveče do 21.30. Imali smo goste, došli su da ih vide. Brankica je bila dobro raspoložena. Otišli su kući, a ja sam tada primetila da je zaboravila masku. Pozvala sam je i rekla joj za to, a on mi je samo odgovorila "imam drugu" i podsetila me da joj za ujutro ostavim ispred kuće patike, "one rozikaste". Svaki dan je od svoje kuće dolazila do naše, preko livade u starim patikama, preobuvala se i išla na posao. U povratku bi ponovo svraćala, obuvala stare patike i odlazila kući - priseća se poslednjeg susreta sa ćerkom neutešna majka. Sledećeg jutra uznemirio ih je poziv snaje Ivane, koja je radila sa Brankicom.

- Pozvala je mog supruga i rekla mu: "Tata, šta se dešava sa Brankicom, nije došla na posao, ne javlja se". Zvali smo i nju i Slavoljuba, nažalost, niko nije odgovarao. Popili smo kafu, Staniša je nahranio svinje, i kako se i dalje nisu javljali, odlučio je da ode do njihove kuće. I šta je tamo zatekao... Mrtvu, ubijenu ćerku... - kaže nesrećna Brankičina majka.

Brankica je sahranjena u sredu. Na poslednji put nije ispraćena sa Slavoljubom, sa kojim je živela poslednje dve decenije, jer to nije dozvolila njegova rodbina.

- Ne znamo ko ju je ubio. I zašto. Nadamo se da će policija narednih dana saznati ko je ubio našu Brankicu. Ona nije bila kriva ni za šta... Nikada mi nije pomenula, požalila se da im neko preti, da ih uznemirava... Možda je jednostavno ćutala da se ne bismo mi potresli... Čujem da se priča među narodom da je uzrok svega, da je svemu doprineo Slavoljub i to što je on radio... - kaže neutešna majka ubijene Brankice.

Nesrećna žena napominje da su Brankica i Slavoljub skoro dve decenije bili zajedno, tačnije krajem novembra je trebalo da im bude taj jubilej.

PROČITAJTE JOŠ

HAOS U VRANJU! Mladić premlatio oca, dedu i brata, kada su policajci čuli zašto počeli su da se krste!