"UBIO MI JE ĆERKU PRED DVOJE DECE" Otac Biljane kojoj je muž zario nož u srce ogorčen! Unuke su mu u hraniteljskoj porodici, a ubici poručuje jedno!

Užas!

Biljana Mijatović, Siniša Radovančev
Biljana Mijatović, Siniša Radovančev, Foto: Alo!

"Nisam zadovoljan presudom i nikada neću biti zadovoljan. Pod okolnostima pod kojima je monstrum ubio moju ćerku, a to je da je u prisustvu dvoje dece izvršio krvavi pir u njenom stanu, mislim da je trebalo da dobije od 30 do 40 godina zatvora."

Ovako govori Milovan Mijatović, otac Biljane Mijatović, koju je na njen 30. rođendan, u novembru 2017. godine, ubio nevenčani suprug Siniša Radovančev (51), koji je nedavno odlukom Apelacionog suda pravosnažno osuđen na 12 i po godina zatvora. U trenutku ubistva u stanu su bile Biljanina ćerka iz prvog braka koja je tada imala 13 godina i zajednička beba tada stara mesec dana.

Pročitajte još

"VRADŽBINAMA JOJ POSLALA NAJMILIJE U SMRT" Pojavili se novi šok detalji anonimnog pisma!

Osvrćući se na tok suđenja ubici njegove ćerke, Milovan kaže da je prisustvovao svakom ročištu, ali iskazuje nezadovoljstvo što "ni u jednom trenutku nije pozvan da svedoči kao otac oštećene".

- Niko me ni u jednom trenutku nije pitao ni reč, a imao sam mnogo toga da dodam i kažem. A on je imao četvoricu-petoricu advokata koji su ga branili - kaže Milovan.

Biljana Mijatović, Siniša Radovančev
Biljana Mijatović, Siniša Radovančev, Foto: Alo!

Kako dodaje, sada mu je najvažnije da Biljanine ćerke izvede na pravi put.

- Rana se neće izlečiti nikada, ona će otići sa mnom u grob. Ali gledam da decu izvučem koliko mogu. Da im pomognem da što lakše prebrode tu situaciju, pogotovo stariju ćerku koja je bila zrela u to momentu i videla je sve. Ona sada sabira sebe da li je ona tu nešto pogrešila, da li je mogla drugačije da se ponaša, na šta sam joj rekao da je u tom momentu bila mala, da nije znala kako da se ophodi, što možda ni ja ne bih znao. Tešim je da ona nije kriva, da je tako moralo biti, da je tako bilo. Govorim joj da je važno da ide u školu i uči i da nastavi svoj život onako kako mora, odnosno kako treba - kaže Milovan.

ANONIMNO PISMO UPRAVO POSTALO JOŠ MISTERIOZNIJE! Ključna informacija - Jelena Marjanović nije jedina žrtva! Ima ih još!

Kako dodaje, obe devojčice su u hraniteljskoj porodici.

- Unuka je sada napunila dve godine. Redovno se čujem sa njima i viđam ih, hranitelji su divni ljudi - kaže Biljanin otac.

Biljana Mijatović sahranjena u Pančevu
Biljana Mijatović sahranjena u Pančevu, Foto: Alo!

Kako dodaje, niko iz porodice ubice nije mu se javio nakon užasnog zločina.

- Niko mi se nije javio. Čuo sam samo da je porodica Sinišinog sina, žena i deca, dolazili u Centar za socijalni rad kako bi videli Anju - dodaje Milovan.

UŽAS KOD MARIĆA U PROGRAMU! Javio se čovek za koga piše da je ubio Jelenu Marjanović: Mogu da dođem i da priznam sve!

On ističe da bi kazne za nasilje nad ženama i ubistvo žena trebalo biti strože.

Kako piše u presudi, Radovančev je proglašen krivim za to što je, smanjenih sposobnosti da shvati značaj svojih dela i usled odlika svoje ličnosti, običnog pijanstva lakog stepena sa 1,04 promila alkohola u krvi, kao negativnih afekata besa i srdžbe proizašlih iz konfliktne situacije vezane za međusobnu interpersonalnu problematiku sa partnerkom, lišio života svoju vanbračnu suprugu. Kobnog dana u iznajmljenom stanu u kojem su zajedno živeli došlo je do svađe u prisustvu ćerke ubijene žene iz prvog braka, rođene 2006. godine i zajedničke jednomesečne bebe, koja se nastavila u kuhinji iza zatvorenih vrata, dok su deca ostala u sobi.

NEPOZNAT ČOVEK SE JAVIO PORODICI BARBARE VITEZ! Slikao devojčicu u klubu! Njen otac odmah otišao u Budimpeštu, a tamo ga sačekalo užasno saznanje!

Radovančev je pretio ženi da će je zaklati, zbog čega je njena ćerka iz prvog braka ušla u kuhinju i pitala koga će zaklati, a on joj je naredio da izađe da ne bi zaklao prvo nju, što je dete i učinilo.

Nakon toga je kuhinjskim nožem ženu ubo u grudni koš, nanevši joj smrtonosne povrede od kojih je na licu mesta preminula.

Vanja Macanović iz AŽC kaže da statistika iz 2017. godine pokazuje da za "obično" ubistvo petina osuđenih dobije kaznu u rangu između 10 do 15 godina zatvora.

- Sa stanovišta sudske prakse, 12 godina, koliko je dobio ubica Biljane, visoka je kazna za to krivično delo. Ono u šta još uvek nismo imali uvid jeste šta su nađene kao olakšavajuće, a šta kao otežavajuće okolnosti. Činjenica je da su deca bila u stanu i da je on pretio detetu. Ono što još uvek ne znamo jeste da li je dete obuhvaćeno optužnicom kao oštećena strana, moja je pretpostavka da nije. Pitanje je da li je sud uvažio to da je devojčica bila u stanu, da je sve videla, da je ona bila ta koja je zvala policiju i da li je to uzeto kao otežavajuća okolnost, jer to pokazuje nameru i svirepost. Jedno je počiniti ubistvo u afektu, a drugo kada postoji namera - kaže Macanović.

POLICIJA I HITNA KONSTATOVALI SMRT! U Maksima Gorkog, tačno u 11 časova je dečak pokušao da skrene levo, a onda je na njega naleteo starac (70)

Prema podacima AŽC, od početka ove godine ubijene su 24 žena od partnera ili člana porodice, a evidentirano je i 11 pokušaja ubistva. Vedrana Lacmanović iz AŽC kaže da istraživanje njihove koleginice Tanje Ignjatović iz 2013. godine pod nazivom "Posledice koje ima nasilje prema ženama u partnerskom odnosu na decu i odgovor javnih službi na ovaj problem", pokazalo da su posledice kod dece zdravstvene, nesanica, mokrenje u krevet, problemi u školi. U nekim slučajevima deca su postajala žrtve vršnjačkog nasilja ili ona postaju agresivna, a promene su zabeležene i u emotivnom životu deteta.

POČELA ORGANIZOVANA POTRAGA, DOLAZE I PSI TRAGAČI! Na terenu je 15 pripadnika Civilne zaštite i policije, ceo Čačak traži Milevu! Samo je nestala! (FOTO SA LICA MESTA)

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi