Momčilo Dujović nije znao zbog čega pomaže sestri
facebook
Momčilo Dujović nije znao zbog čega pomaže sestri

facebook

Momčilo Dujović, Foto: facebook

Kako se nezvanično saznaje, Dujović je pušten iz pritvora jer protiv njega za sada nema mnogo dokaza, a na saslušanju je i Špagovićeva poricala da on ima ikakve veze sa surovim zločinom.

Pročitajte još:

Špagovićeva, devojačko Dujović, i dalje se vodi kao glavna osumnjičena za ubistvo Majde Garović.

Jelena i Momčilo deca su srpskog političara Saše Dujovića, inače bivšeg poslanika i bivšeg visokog funkcionera "Srpske desnice". Dujović je potvrdio da je njegov sin, nakon gotovo mesec dana, pušten iz pritvora.

- Sin mi je pušten iz pritvora, ali zašto su ga pustili ne znam, verovatno postoji razlog... možda zato što ništa nije kriv. Ali ne bih ništa da prejudiciram, tu su nadležni istražni organi koji su merodavni za to. Ne pušta se iz zatvora neko tek tako... Ja kao roditelj naravno da osećam olakšanje što je moj sin na slobodi, ali šta će i kako dalje biti, videćemo - rekao je Dujović.

Istraga ubistva Majde Garović i dalje je u toku, a prema do sada poznatim informacijama, motiv za svirepi zločin najverovatnije je bio novac. Naime, Špagovićeva, koja je inače medicinska sestra, starici je dugovala oko 2.500 evra.

Majda Garović

Facebook

Majda Garović, Foto: Facebook

Ono što za sada policija sumnja jeste da je Jelena Špagović 15. juna usmrtila staricu, a potom uz pomoć brata Momčila, njeno telo prevezla u vikend-naselje kod Krčedina i zapalila je u kontejneru.

Špagovićeva i Dujović uhapšeni su 6. jula, nakon čega su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i njima je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Kako su ispričale komšije porodica Garović i Špagović u Zemunu, koje inače deli samo ograda, Jelena poslednjih godinu dana, otkako se rastala od supruga, nije živela u toj kući.

Komšije su ispričale da im nije poznato u kom trenutku i iz kog razloga je Jelena od Majde pozajmila novac.

Ono što je evidentno na društvenim mrežama žrtve i osumnjičene jeste da su njih dve ostale u kontaktu i nakon Jeleninog odlaska iz kuće Špagovića. U prilog tome govore i javne poruke na njihovim Fejsbuk profilima. Majda je redovno hvalila Jelenine fotografije na kojima je sama ili sa decom, ostavljajući komentare poput "lepo", a Jelena joj je odgovarala samo emotikonima koji označavaju smeh. Nije poznato da li se u međuvremenu nešto u njihovom odnosu promenilo. Komšije su ispričale da se Jelena razvela od supruga, a da su je viđali samo kada sa sinom dolazi u posetu.

Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana

facebook

Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana, Foto: facebook

Komšije su nakon pronalaska zapaljenog staričinog tela u kontejneru policiji i novinarima ispričale da je Majda kobnog dana izgledala "čudno" i da je otišla iz kuće u neuobičajeno vreme.

- Izašla je te subote oko 13 sati u šetnju, što nam je bilo veoma čudno. Ona inače izađe rano ujutru, išla je u duge šetnje, ali u to doba bi se već vratila kući. Da se uopšte nije vratila saznali smo tek sutradan, kada je došao njen muž iz vikendice u Karlovčiću, gde boravi šest od sedam dana nedeljno - ispričala je komšinica.

Majdin muž je, dodaje komšinica, kuću na sprat u kojoj je živela samo starica zatekao otvorenu. Pretražio je celu kuću, ali njegove žene nije bilo.

- Majda i njen muž živeli su lagodno jer su imali nemačke penzije. Međutim, kako mi je rekao njen muž, iz kuće ništa nije odneto, sklonjena ušteđevina nalazila se gde su je ostavili. Ipak, kad sam s mojim mužem pričala nakon njenog nestanka, a on je Majdu video baš tog jutra, rekao mi je da je izgledala neobično. Video je na terasi i pitao je: "Kako si, šta radiš?", a izraz lica joj je bio drugačiji, nije znao da mi opiše kako tačno, ali posle toga je otišla u šetnju iz koje se nikad nije vratila. Ne postoji razlog zašto je izašla u to doba - dodaje naša sagovornica.

Majdino ugljenisano telo pronašao je meštanin koji je šetao vikend-naseljem u Krčedinu i video prevrnuti kontejner i delove tela koji su bili u njemu. Ugljenisani gornji deo tela bio je van kontejnera. U blizini kontejnera nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, za koju se tada verovalo da ima oko 65 godina. Dve nedelje kasnije, policija je uhapsila Jelenu Špagović zbog sumnje da je počinila krivično delo ubistva i njenog brata Momčila Dujovića (21) zbog postojanja osnovane sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.

Bonus video

Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!