Gojko Grozdanić
Instagram
Gojko Grozdanić

Instagram

Gojko Grozdanić, Foto: Instagram

Pročitajte još:

 

Ovim rečima počinje svoju ispovest Mile, otac Gojka Grozdanića, zbog čije smrti je uhapšen taksista M. V. (46) za koga se sumnja da ga je svojim vozilom usmrtio i pobegao sa lica mesta, pa onda policiji prijavio da ga je slučajno pronašao u lokvi krvi kraj puta.

Inače, otac tvrdi da nikada ranije nije razgovarao sa privedenim taksistom dok nije došao kod njega u kuću da mu izjavi saučešće.

Gojko Grozdanić

Facebook printscreen

Gojko Grozdanić, Foto: Facebook printscreen

- Poznavao sam ga površno, iz sela, ali tada smo prvi put razgovarali - kaže on i dodaje:

- Šta se zapravo desilo saznao sam tek posle sahrane... Ja deteta više nemam, a njemu neka Bog sudi i neka bude sve po pravdi i zakonu.

Kako neutešni otac dodaje, ne razume zašto nakon nesreće nije stao da proba da pomogne njegovom sinu.

Preporučujemo i ovo:

 

- Mislim da je napravio veliku glupost. Trebalo je da ostane i da proba da pomogne mome Gojku i da mu pruži pomoć, a ne da pobegne i ostavi ga tako bespomoćnog. Ja znam da je to saobraćaj, da je bila noć i magla i da je svakom moglo da se desi, ali me najviše boli što je pobegao i nije probao da pomogne mom Gojku – priča skrhani otac.

I meštani Prigrevice šokirani su vešću da je taksista M. V. ostavio Gojka da umre na putu i da mu nije pobegao.

- Bio je to šok za šokom. Prvo vest da nam je Gojko poginuo, a potom vest da ga je pregazio M. V. i ostavio ga da umre. Stvarno ne znam šta mu bi da to učini. Trebao je ostati i pomoći detetu. Pa i on sam ima decu. Kako mu nije bilo žao – pita se meštanin Prigrevice koji je želeo da ostane anoniman.

Gojko Grozdanić

Facebook printscreen

Gojko Grozdanić, Foto: Facebook printscreen

Istini za volju, kako kaže, za M. V. niko u selu ne može reći ništa loše i da je on do sada bio jedan običan porodični čovek koji je radio dva posla.

- Koliko znam, on je redovno zaposlen u jednoj firmi, a taksiranje mu je bilo dodatna delatnost kako bi zaradio koji dinar jer i on ima porodicu. On je skroz neupadljiv, miran i nikada niko sa njim nije imao problema i to je još jedan od razloga zašto smo šokirani njegovim postupkom. Videćemo sada šta će reći istraga, a ako je to zaista tako kao što pričaju, on treba da bude propisno kažnjen – smatra sagovornik "Blica".

Prema saznanjima iz Osnovnog suda u Somboru, postupajući sudija odredio je pritvor M. V. u trajanju do 30 dana po predlogu višeg javnog tužioca zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i mogućeg uticaja na svedoke.

 

M. V. se tereti da je počinio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Prema saznanjima, protiv M. V. biće vođen objedinjen postupak zbog navedenih krivičnih dela jer je reč o istom slučaju.

Za pomenuta krivična dela zakonom je propisana kazna od dve do 12 godina zatvora.