Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Ljudski skelet pronađen je u ponedeljak kada je, prema nezvaničnim informacijama, zakupac salaša na kome niko ne živi, osetio nesnosan miris.

Pročitajte još:

- Zbog smrada koji se osećao čovek se popeo na tavan i ugledao skelet u poodmakloj fazi truljenja. Ostale su maltene samo kosti i garderoba. Ubrzo je u garderobi pronađena radna knjižica na osnovu čega je utvrđeno o kome se radi. I pored toga mora da bude urađeno DNK veštačenje – kaže izvor blizak istrazi.

Prema saznanjima, osim DNK veštačenja, Više javno tužilaštvo u Subotici je u predistražnom postupku dalo naredbu da se uradi i obdukcija skeleta u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu da bi se potvrdio identitet i okolnosti smrti.

Preporučujemo i ovo:

Na osnovu uviđaja, prema mišljenju istražnih organa, Ferenc T., star oko 60 godina, je najverovatnije izvršio samoubistvo vešanjem na šta ukazuju okolnosti pod kojima je pronađen njegov skelet.

- DNK veštačenje biće urađeno na osnovu DNK profila bliskog srodnika nađenog leša. Njega nije bilo, ali dugo niko nije znao gde je. Bez obzira što je najverovatnije u pitanju samoubistvo VJT je smatralo da je potrebno utvrditi da li možda postoje i povrede koje je naneo neko drugi i koje upućuju na drugačije okolnosti pod kojima je smrt nastupila – kaže izvor.