Hapšenje, policija
Alo.rs/ Vladimir Markovic
Hapšenje, policija

Alo.rs/ Vladimir Markovic

Hapšenje, policija, Foto: Alo.rs/ Vladimir Markovic

Policija je uhapsila i N. L. (1987) stvarnog vlasnika privrednog društva „B&L Planet“ iz Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, kao i S. B. (1975), I. A. (1960) i P. M. (1987), članove komisije za javne nabavke opštine Preševo, koji se terete da su učinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Sumnja se da su M. K, D. M. i P. P. overili dokumenta kojima se potvrđuje da je deo radova za osvetljenje u Dečjem parku bio izveden, iako radovi nisu realizovani, uprkos tome što je Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za taj posao isplatilo 1.512.110 dinara.

Osumnjičeni S. B, I. A i P. M. se terete da su prošle godine sproveli javnu nabavku za izgradnju fontane u dečijem parku Preševo i izabrali za izvođače radova A. B. i N. L, iako su znali da je 2018. godine sprovedena javna nabavka za taj posao i zaključen ugovor sa izvođačem radova.

Kako se sumnja, A. B. i N. L. su za izvođenje prve faze radova na izgradnji fontane naplatili desetostruko veću cenu od cene iz projekta i prosečne tržišne cene, čime su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu oko 474.290 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.