Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Uhapšeni su V. K. (1959) član Opštinskog veća opštine Lajkovac zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem i G. B. (1975) predstavnik Građevinske autoprevozničke radnje „Dragan Marković'' zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem podstrekavanjem i zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Pročitajte još:

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u saizvršilaštvu uhapšeni su Lj. N. (1967) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Lajkovac kao i službenici Opštine Lajkovac i članovi Komisije za javnu nabavku D. K. (1958.) , M. T. (1972), Ž. J. (1987) ,M. P. (1982) i B. P. (1989).

Postoje osnovi sumnje da je V.K. tokom marta 2018. godine po prethodnom dogovoru sa G.B. uticao na Lj.N. a ona na ostale osumnjičene - članove Komisije za javnu nabavku da u postupku javne nabavke opreme-cevi prihvate skuplju ponudu ponuđača "Dragan Marković ", čime je Opštini Lajkovac pričinjena šteta u iznosu od 462.850 dinara.

Preporučujemo i ovo:

V.K. i G.B. se sumnjiče i da su zloupotrebom službenog položaja, u istom periodu, u drugoj javnoj nabavci za ugradni materijal - kamen preduzeli protivpravne radnje i neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća, a u nameri da posao dobije jedini ponuđač „Dragan Marković“ sa kojim je i zaključen ugovor u vrednosti od 6.286.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.