Aleksija Vračar
facebook.com

 

Aleksija Vračar

facebook.com

Aleksija Vračar, Foto: facebook.com

Aleksija Vračar (24) iz Sidneja provešće predstojeće praznike iza rešetaka zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.

Vračar (24) je optužena za niz prekršaja nakon što su detektivi u četvrtak u njenom stanu na zapadu Sidneja pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, prenosi Dejli mejl australijske medije.

Pretres njenog stana deo je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a koji su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko skladište u Sidneju u oktobru. Policija navodi da je pošiljka iz SAD-a sadržavala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga led, odnosno kristal met.

 

Aleksija Vračar

facebook.com

Aleksija Vračar, Foto: facebook.com

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina čija je procenjena ulična vrednost veća od 300 miliona dolara.

U zajedničkoj akciji policijskih agencija uhapšena su i optužena četvorica muškaraca od 30, 34, 36 i 45 godina, a sada i 24-godišnjakinja koja je koristila lažnu identifikaciju kako bi osnovala četiri preduzeća za pomoć uvoza droge. Vračar je optužena za više tačaka i odbijena joj je kaucija. Za sada nije optužena za uvoz droge. Ona će se na lokalnom sudu u Paramatiju pojaviti 30. januara, a policija u međuvremenu nastavlja istragu.