Bane Jovanović Safet
Privatna arhiva
Bane Jovanović Safet

Privatna arhiva

Bane Jovanović Safet, Foto: Privatna arhiva

 

Bane Jovanović (52), zvani Safet, koji je 20. marta 2016. u Bečeju pucao u glavu nevenčanoj supruzi Jeleni Stojkov (29), a potom u Molu ubio svog poznanika Matiju Petrovića (28), umire u Centralnom zatvoru u Beogradu od raka mozga i pluća!

Kako „Alo!“ saznaje, Jovanović je operisao zloćudni tumor mozga na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, posle čega je vraćen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Centralni zatvor u Beogradu

Masanori Jošida

 

- Jovanoviću je najpre dijagnostikovan zloćudni tumor na mozgu, a posle toga i na plućima. Operisan je, ali su prognoze za njegov oporavak loše jer bolest može da uznapreduje. Otežano se kreće i priča, pošto je imao ozbiljnu operaciju - kaže izvor „Alo!“ iz Kliničkog centra Srbije.

Jovanovićev advokat Borivoje Borović potvrdio je juče za „Alo!“ da je njegov klijent jako loše i da je postupajući sudija Višeg suda u Subotici zasad odustao od iznošenja završnih reči.
- Moj klijent je pregledan i kada su videli da nije sposoban da priča, odložili su izlaganje završnih reči - rekao je advokat Borović.

Bane Jovanović

privatna arhiva

 

 

Jovanoviću je bolest otkrivena zimus, a u martu je odbrana tražila odlaganje suđenja kako bi bio operisan.

Jovanović je optužen da je 20. marta 2016. u Bečeju iz pištolja pucao i ranio Imra Jožu (70) i Jelenu Stojkov (29), njegovu bivšu nevenčanu suprugu, koja je pet dana kasnije preminula od težine povreda. Potom je u Molu sa tri hica ubio poznanika Matiju Petrovića (28) i teže ranio njegovu suprugu Renatu Recko (31). Nemilosrdni ubica ranio je i Matijinog sina Petra (11) i snaju Natašu Sunomar (23).

PROČITAJTE JOŠ:

 

Optužnica ga tereti za teško ubistvo dve osobe, za teško ranjavanje dvoje ljudi, kao i za nanošenje povreda i neovlašćeno nošenje oružja.

On je pred sudom u Subotici tvrdio da optužnica u najvećoj meri nije tačna, ali da se ne seća jasno svih detalja kritične noći.

- Mesecima sam živeo u strahu od Matije Petrovića, koji mi je pretio da će me ubiti. Ne zna ko je pucao u kući u Bečeju - tvrdio je Jovanović na početku suđenja. D. ĆURUVIJA

Posle bekstva u Nemačku pretio tastu

Jovanović je posle zločina pobegao u Mađarsku, zatim je prešao u Nemačku, ali je 66 dana kasnije uhapšen. Srbiji je izručen u novembru 2016. godine. On je posle bekstva dva puta zvao nesuđenog tasta i pretio mu da će mu pobiti porodicu.

- Ponavljao je da će ubiti mog sina, sinovca i mene. Zbog njega nismo izlazili iz kuće - izjavio je Lazar Gan, otac Jelene Stojkov, prve žrtve monstruoznog ubice iz Ade.