Policija, Uviđaj
Tanjug/Jaroslav Pap
policija

Shutterstock

policija, Foto: Shutterstock

Pucnjava u Trećem novom naselju u Opovu, gde živi Klaudija sa decom koju je dobila u braku sa Stevanom Š., dogodila se kada je on došao da poseti svoju decu. Navodno, on se tada posvađao sa bivšom nevenčanom ženom, koja je mališane pre dve godine odvela od njega.

Njen stric Stevan J. tada je reagovao, izvadio pištolj i ispalio dva metka u bivšeg zeta.

Upucan u stomak

Povređeni muškarac je prevezen u bolnicu, a lekari su konstatovali da nije u životnoj opasnosti.

- Muškarac ima dva prostrelne rane, jedna je u predelu butne kosti. Drugi metak pogodio je malu karlicu i prošao kroz gluteus, te muškarcu nije zahvatio ostale organe. Njegovo stanje je stabilno, ali se on nalazi na intenzivnoj nezi zbog infekcije koja može da nastane jer je metak pogodio meko tkivo - rekli su iz Opšte bolnice u Pančevu.

Pančevačka policija uhapšila je osumnjičenog Stevana J. i tereti ga za pokušaj ubistva.

- Da li je zaista osumnjičeni hteo da zaštiti bratanicu ili je nešto drugi motiv napada, u stvari pokušaja ubistva, utvrdiće se u daljoj istrazi. Ranjeni muškarac i ranije je dolazio da poseti decu, i nije bilo incidenata. Takođe nije bilo ni prijava nasilja i tokom vanbračne veze i posle nje - saznaje se od izvora upoznatog s istragom.

Kako su ispričali članovi porodice Stevan J. ranio je bivšeg zeta naočigled brojnih mališana koji su u tom trenutku bili u blizi njihove kuće.

Kako su ispričali, živeli su skladno i mirno, sve dok se muškarac iz Samoša nije pojavio. Kako navode članovi porodice, došao je u alkoholisanom stanju i počeo da fizički maltretira svoju bivšu suprugu.

policija, potraga, šuma

Alo!

policija, potraga, šuma, Foto: Alo!

- Hteo je da odvede decu, a moju ćerku je šutirao, mi smo hteli da je odbranimo, nismo znali kako, morali smo da pucamo, on je imao nož. Došao je sa namerom da nekog ubije, tako je nama izgledalo - priča otac.

Porodica Klaudije J. dodaje kako ranjeni muškarac nikada ranije nije izrazio želju ni da poseti svoje dvoje dece.

- Ne znamo ni kako nas je našao jer nikada ranije nije bio ovde. Vikao je na sve nas, zamislite da je svom detetu stavio nož pod vrat, taj čovek nije normalan - dodaje jedan od članova porodice.

Trpela nasilje?

Kako pričaju, Klaudija je od svog supruga otišla zajedno sa decom jer je saznala da ju je nekoliko puta prevario dok su živeli zajedno.

- Stalno su se svađali, dovodio je druge žene u njihovu kuću, čuli smo da sada ponovo ima drugu ženu i decu sa njom. Ne znamo šta je hteo onda od Klaudije - priča njena rodbina.

Njihove komšije ispričale su da osumnjičeni za ranjavanje bivšeg zeta nikada ranije nije pravio incidente.

Kako još pričaju meštani Opova, sa nekoliko strana se moglo čuti da je bivša supruga ranjenog muškarca često bila fizički zlostavljana dok se nije razvela.

- Tukao ju je muž, ali i njen svekar. Kada je skupila snage, pobegla je od njih i vratila se kod svog oca - pričaju meštani.