bolnica
Masanori Jošida
bolnica

Masanori Jošida

Ilustracija, Foto: Masanori Jošida

Direktor bolnice dr Jon Omoran kaže da je nesrećni mališan preminuo nakon operacije creva, 28. avgusta oko sedam sati ujutro.

Pročitajte još:

- Došlo je do invaginacije tankog creva, što je uzrokovalo sepsu i smrt dečaka. Zdravstveni inspektori su već uzeli izjave svih lekara, analizirana je i sva dokumentacija dečakovih kontrola pre nego što je primljen u bolnicu. Ceo proces je još u toku - rekao je dr Omoran.

Majka nesrećnog dečaka Verica Paunović i dalje ne može da se oporavi od bola i strašnog gubitka. Kroz suze kaže da želi pravdu za svog sina.

- Osam godina sam negovala moje dete. Brinula sam se o njemu, spremala ga za život i da mi umre za dve nedelje, na takav način. Inspekcija neka nađe istinu. Dodajte još da su lekari dan pred smrt dali uput za laboratoriju, ali tek nakon što sam ja tražila, i ne samo tražila, nego insistirala! Oni su mi stavili dete na dijetu, dali mu probiotik, on jadan smršao, umirao od sepse... Tri puta sam pakovala stvari za bolnicu, mislila sam da će nas primiti, a oni ništa - priča kroz suze majka Verica.

Blizanci Ognjen (8) i Luka (8) njeni su sinovi iz prvog braka, koji su zajedno sa sestricom Anjom (3) i Andrejem (2) živeli kod očuha, kome je takođe strašno teško pala ova tragedija.

Komentari (5)

Pravda

19.09.2018 11:21

Pod hitno ostavka Loncara!.Vlada Srbije neka reaguje I neka Loncar izade u javnost sa podacima koliko je ljudi za poslednjih 10 godina umrlo zbog greske lekara a koliko je lekara procesuirano!!!

Nele

19.09.2018 14:56

@Pravda - I onako nas je sve manje, maju vam jebem, pobiste nam decu i celjad zbog nerada i kupljenih diploma!

lakis

19.09.2018 12:05

A još je i umrlo gladno i žedno...Da li je moguće da toliki slučajevi sepse prolaze neprimećeno od naših lekara i da se tako veliki procenat operacija završi ovako!

XXL

19.09.2018 15:45

Za sada se g-din ministar zdravlja NE oglašava ... Valjda se to u 'boljitku' smatra - normalnim ili šta?

Jeremija

19.09.2018 17:37

Sta reci... Pa nista, jedino sto bi imalo efekat je da se lepo svi lekari iz te bolnice (Cast izuzecima) iako ih je vrlo malo tamo,zatvore u zgradu i da se zgrada zapali. Naime nije prvi put da se tako nesto desava u toj bolnici, naslusao sam se mnogo takvih stvari a dva puta sam i bio svedok njihove nebrige o pacijentima, to znaju svi iz okoline Vrsca, zato to treba pobiti.