Miroslav Mika Aleksić
Screenshot
Miroslav Mika Aleksić

Screenshot

Miroslav Mika Aleksić, Foto: Screenshot

Ovo je u četvrtak novinarima rekao advokat Zoran Jakovljević, branilac osumnjičenog reditelja Miroslava Mike Aleksića, pošto je ranije napustio saslušanje glumice Ive Ilinčić u tužilaštvu.

- Ne želim tako da radim, ali ako se nastavi medijska hajka i linč mog klijenta, biću prinuđen da dostavim neke materijale, pa da vidimo da li se neko smeje tako srećno, a da je prethodno zlostavljan. Stvoreni su nenormalni uslovi za objektivno odlučivanje. Nenormalan je pritisak javnosti i nastala je potpuna kolektivna histerija. Pitam se čemu onda suđenje, hajde da rastrgnemo čoveka i sve odmah završimo.

Jakovljević kaže da je Aleksiću potpuno pogažena predispozicija nevinosti:

- Kako se niko od tih velikih, moralnih sudija nije zapitao o nelogičnostima, kako neko ko preživi strašnu traumu kakva je silovanje i pored toga nastavlja da ide u taj studio glume. Ne beži, ne sklanja se od te vrlo problematične situacije, a onda se nekoliko godina posle seti da zatraži pravnu zaštitu - zaključio je Jakovljević.

Bonus video:

Pročitajte još:

Komentari (1)

BlueBoy

22.01.2021 14:04

Ne kažem da nije kriv... Ali... Stvarno, ovi "mediji" su preterali, ne trebaju nam ni sudovi ni tužilaštvo, izgleda da je dovoljno da te oni osude, i to je to, ostalo je čista formalnost. Pravna država u tom slučaju ne postoji više... Nema ni "N" od nezavisnog sudstva...