Novi Beograd
Alo!/ Masanori Jošida
Novi Beograd

Alo!/ Masanori Jošida

Novi Beograd, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

 

Ovo je velika porodična tragedija! Nemamo šta da kažemo, pustite nas da na miru oplakujemo i tugujemo, izjavila je vidno uznemirena i ljuta na novinare, jedna od starijih sestara dvanaestogodišnjeg Vasilija R. Dečak se dan ranije ubio skokom sa šestog sprata zgrade u Nehruovoj 105, u Novom Beogradu... Pao je sa visine od 25 metara na travnatu površinu i davao je znake života kada su ga komšije pronašle. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Osim porodice, ni komšije, kao ni nadležni u Osnovnoj školi "20. oktobar" koju je pohađao, i dalje ne mogu da veruju u ono što se dogodilo. Po kraju kolaju razne priče o mogućem motivu zbog kojeg se dete odlučilo na ovakav korak. Prema nezvaničnim informacijama, Vojislav je napisao oproštajno pismo u kojem kaže da se odlučio na samoubistvo zbog svađe sa drugaricom i zabrane da igra igricu "Fortnajt". Ipak, porodica tvrdi suprotno - da nema pisma niti je to razlog.

- Bio je divno, ali previše osetljivo dete - pričaju komšije. - Teško je podneo smrt deke za kojeg je bio veoma vezan. Osim toga, otac mu je veoma bolestan, pa se, moguće, plašio da će ostati i bez njega. Osetljive su godine u kojim je bio. Ko će ga znati šta je zaista razlog da se jedno ovako dobro dete ubije. Strašno je to što se desilo i, nažalost, možda pravi razlog nikada nećemo saznati.

 

Pročitajte i:

Kako mediji pišu nezvanično se saznaje,  da se dečak u ponedeljak posvađao sa drugaricom iz odeljenja, a onda joj je slao fotografije na kojima se vidi kako je jednu nogu prebacio preko terase kao da hoće da skoči. Posle tih slika, oni su se izmirili, jer je ona bila šokirana poslatim slikama i molila ga da se ne ubije. Dečak je sutradan tvrdio da je u pitanju bila fotomontaža. Sada svi u to sumnjaju.

- Tačno je da mu je majka pre mesec dana oduzela plejstejšn, i da je patio što nije mogao da igra igricu "Fortnajt". Svi su je dečaci iz škole igrali. Ali on je preterivao, postao je zavistan. Igrao je po pet sati dnevno. I kad mu je otac pre nekoliko meseci kupio novi telefon, bio je tužan kada je shvatio da ne podržava tu video-igricu - pričaju drugari nastradalog Vojislava R.

Komšije o dečaku, kao i o njegovoj porodici, ocu, majci i dve starije sestre, imaju samo reči hvale:

- Velika ih je tragedija zadesila. Majka Suzana i otac Milivoje su očajni. O dečakovim sestrama da se i ne govori. Ceo dan im u kuću dolaze rodbina, prijatelji, kolege, komšije, da izjave saučešće i pruže bar malo utehe. Teško je izgubiti dete, posebno jer je bio miljenik porodice, ali i nas u komšiluku.

Vojislav R. će biti sahranjen u subotu na Novom bežanijskom groblju.

 

Pročitajte i:

U školi koju je dečak pohađao o njemu imaju samo reči hvale, kako đaci, tako i nastavnici. Niko još ne veruje da ga više - nema.

- Svi smo veoma potreseni onim što se dogodilo - kaže za "Novosti" Branislav Nedeljković, direktor OŠ "20. oktobar" u Novom Beogradu. - Ne znamo šta je razlog da je uradio to što jeste. Ne bih ni da nagađam i mislim da je to stvar istrage, kao i porodice i policije. Najstrašnije je što smo izgubili dobro dete i đaka. Nastojimo da se usredsredimo na ostale učenike koji su, posle tragedije koja se dogodila, veoma potreseni i teško se sa tim bore.