Oglasila se opština Prijepolje nakon stravičnog napada pasa lutalica

Stariji muškarac je zadobio ozbiljne povrede.

Pas, psi lutalice
Pas, psi lutalice, Foto: Rina

Nakon što su psi lutalice u opštini Prijepolje napali prolaznike, a jednog od njih i ozbiljno povredili, na fejsbuku se oglasila ova opština.

- Zbog učestalih napada pasa lutalica na građane Prijepolja, opštinsko rukovodstvo je naložilo da se po hitnom postupku angažuje specijalizovana ustanova za hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica. Tim povodom pozivamo sve građane da pomognu u pronalaženju pasa koji u čoporima lutaju gradskim i prigradskim naseljima na teritoriji cele opštine - objavila je opština.

Anketa:
Da li se plašite pasa lutalica?

Ukupan broj glasova: 40

  • Da: 73% (29)
  • Ne: 28% (11)

Oni mole građane da im pošalju fotografije i lokaciju, kako bi radnici hvatači pasa lakše pronašli i uhvatili lutaluce.

Građani mogu pozvati i prijaviti napad ili kretanje opasnih pasa komunalnoj inspekciji putem telefona: 064/8560406.

Podsećamo, Mladena Brajović je sa svojim psom Grofom uspela da odbrani sugrađane od napada pasa lutalica koji se dogodio u sredu u prepodnevnim satima u parku kod Doma kulture u Prijepolju.

Nažalost, jedan stariji muškarac je ozbiljno povređen.

- Kada sam odbranila ženu, psi su potrčali ka Mileševci gde je bio jedan stariji gospodin, koji je zastao kada ih je video i počeo da ide unazad. Pao je u sneg, a oni su počeli da ga ujedaju. Mi smo potrčali, pala sam više puta, moj pas se otrgao sa lanca i počeo da laje na njih i da ih tera. Dok sam stigla do čoveka i ja sam nekoliko puta pala u sneg. Dok sam jednom rukom držala svog psa od 70 kila, terala sam ostale pse. Čoveku sam pomogla da ustane, on je bio krvav, vidno u šoku. Kada je ustao ti psi su i dalje lajali na njega. Jedva smo ih oterali. Čovek nije hteo da zovemo Hitnu pomoć već sam mu pomogla da uđe u taksi - pričala je ranije za "Forum info" Mladena Brajović i dodaje da su tek tada "hrabri" posmatrači ovog nemilog događaja prišli i pitali treba li pomoć.

Napali ga psi lutalice
Napali ga psi lutalice, Foto: Rina

Ona je rekla da je od spomenuta dva psa i ranije spasavala ljude.

Već dan kasnije prijavljen je novi slučaj. Ujed je zadobio i Zoran Pušica, koji je ispred OŠ "Vladimir Perić Valter".

U tri dana u Hitnoj službi prijepoljskog Doma zdravlja registrovana su četiri slučaja napada pasa lutalica, od ukupno 12 od početka godine.

U opštini Prijepolje već dugo je prisutan problem sa psima lutalicama koji je ekslalirao u oktobru prošle godine kad je dečak bežeći od pasa, pao sa bicikla i podleteo pod automobil.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi