Grob
Printscreen
Grob, Foto: Printscreen

 

Dragana Krstić Šebez, ćerka Dragice Krstić, učiteljice iz Starih Banovaca čiji je grob ove nedelje oskrnavljen, a njene kosti izvadili, navodi da je njena majka bila poznata po tome što je volela da se sređuje, nosi nakit, bude našminkana, ali i da su je svi koji su je poznavali, pamtili po njenoj dobroti.

Dragičina ćerka priča da je porodica bila šokirana kada je saznala da su lopovi želeli iz groba da ukradu nakit sa kojim je njena majka bila sahranjena, kao i pri pomisli da je neko, posle 25 godina od smrti, iskopao kosti zbog ogrlice, minđuša i prstenja.

Kako kaže, Dragica je umrla u kući svoje majke, u 46. godini, a čak i 25 godina posle za nju svi imaju samo reči hvale.

- Spavala sam pored nje kada je preminula. Imala sam 15 godina. Odlučili smo da joj od nakita ostavimo ono što je u tom trenutku imala na sebi. Ništa nismo hteli ni da skidamo, a ni da dodajemo - rekla je njena ćerka Dragana.

Različite spekulacije i priče kružile su Starim Banovcima kada se dogodilo otkopavanje groba. Jedni su pričali da je grob iskopan u satanističkom obredu, posebno jer je lobanja izvađena i ostavljena kraj nadgrobne ploče, a drugi da je u pitanju krađa zlata koje je pokojnica "ponela" sa sobom u grob.

- Kada se dogodilo ovo, meštani su se verovatno setili kakva je bila, kako se oblačila i šta je nosila, pa su tada i krenule priče da joj je neko stavio gomilu nakita u grob, ali to zapravo nije tačno. S obzirom na to da je tokom njene sahrane sve vreme kovčeg bio otvoren, svako je mogao da vidi šta je ona nosila od nakita, ali ne mogu ni da pretpostavim kom bolesnom umu bi to moglo da padne na pamet 25 godina posle sahrane - zaključila je ona.

 Foto: Youtube/Printscreen

 

- To što joj je lobanja bila odvojena od tela, pretpostavljam da je neko hteo da uzme njene zlatne zube, nikakav satanistički obred tu nije u pitanju. Mnogo smo ljuti i povređeni sa te hrišćanske strane zbog toga što je neko dirao nju i njeno telo. To, jednostavno, ne valja. Odmah smo zvali popa da pitamo šta treba da uradimo i zakazali opelo - s tugom u glasu je ispričala Dragana.

Podsetimo, zbog skrnavljenja groba učiteljice i krađe uhapšene su dve osobe, dok se za trećom traga. S. Š. (43) i M. K. (40) uhapšeni su juče po podne i sumnjiče se da su u noći između utorka i srede otkopali grob učiteljice.

Sumnja se da su oni 1. decembra pomerili betonsku ploču sa jednog grobnog mesta na groblju u Starim Banovcima, otkopali zemlju i iz kovčega ukrali nekoliko predmeta od zlata koje su, kako se sumnja, prodali.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi, saopštila je PU Stara Pazova.