Nesreća, Ada Huja
G. Srdanov
Nesreća, Ada Huja
Izvlačenje automobila smrti, Foto: G. Srdanov

Tom odlukom Jovanoviću je smanjena kazna od osam godina zatvora na koju ga je osudio Viši sud u Beogradu i istovremeno mu je potvrđena mera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dve godine.

U toj nesreći koja se dogodila 22. novembra prošle godine poginuli su Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Janković (20), povređeni su Milica Jokić (18) i sin Olje Bećković - Luka Višnjić (18), dok je Jovanović ostao nepovređen.

Jovanovć je vozeći brzinom većom od 110 kilometara na sat ka jednom restoranu u tom kraju grada , u ranim jutarnjim časovima sleteo sa šetališta na Adi Huji pravo u Dunav.
Nastradali Janković je bio u prtljažniku automobila pošto za njega napred nije bilo mesta.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio utvrđene olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, pored ostalig i da je u vreme nesreće Jovanović bio mlađi punoletnik.
Apelacion sud podseća da je u pitanju krvično delo „situacionog karaktera“, kao i da su „učesnici ove nesreće bili izuzetno dobri drugovi i da su i sami prihvatili vožnju od jednog do drugog ugostiteljskog objekta sa okrivljenim, sa nedvosmislenim saznanjem u kom se stanju nalazi“.

Takođe su mu sugerisali način na koji će da se prevezu zbog većeg broja putnika nego što može da stane u vozilo i nisu se pridružili krivičnom gonjenju Jovanovića.

Komentari (5)

PORODIČAN ČOVEK

20.12.2015 17:10

JADNI RODITELJI .UVATITE TOG SKOTA I PRESUDITE MU SAMI .ODLEŽAĆE 3 GODINE I AJD KUĆI PA SE OPET BAHATI.

Cika Nele

21.12.2015 08:18

@PORODIČAN ČOVEK - Tako je... Za par godina ce ga pustiti zbog "dobrog vladanja"... A da je taj neko bio na primer vozac nekog Jugica (mislim, jeftinog automobila), stvar bi bila apsolutno drugacija. Poslali bi ga odmah na lomacu! Takvi su zakoni banana drzave... Kazu "mladji punoletnik"... To mu, znaci, daje za pravo da bahato vozi i ubija ljude oko sebe???

Predrag

20.12.2015 19:24

Jos jedan dokaz koliko u ovoj drzavi vredi mladi nevini zivot a ceni bahatost pojedinaca tatinih i maminih sinova u skupim kolima.

bogoljub

20.12.2015 20:51

Ok. A koliko će dobiti Drobnjak i oni lopovi koju su otvorili ovu stazu smrti, za sitnu lovu grebatori, da loču po toj kafančini- Dokle god se budemo bavili posledicama, a ne uzrocima, ovako će nam biti. Tog lopova Drobnjaka ne može da smeni niko, šta je on Slobin, Dačićev čuvar?? Iskreno saučešće porodicama nastradalih.

sicko

20.12.2015 21:14

kakve gluposti prica sud?Svi poginuli su mladi i otkud oni da razmisljaju kao odrasle osube i da mu kazu ''aloo eejj covjece poginut ce neko''!!! Medju nima se nije nalazila ozbiljna sazrijela osoba,a on je kao vozac odgovoran.Nesrece kao ova se desavaju i briga me koliko ce da ga kazne,ali providno je ovo objasnjenje suda