Radivoje Gojković Raka
printskrin/Twitter
Radivoje Gojković Raka

printskrin/Twitter

Radivoje Gojković Raka, Foto: printskrin/Twitter

Članu Predsedništva SNS-a i poslaniku Vladimiru Đukanoviću juče su od političkog neistomišljenika, izvesnog Radivoja Gojkovića, stigle jezive pretnje na društvenoj mreži Tviter.

- Šta biste vi sa njim, verovatno biste ga ubili? A ne, odveo bih ga u planinu, pa komad po komad… - napisao je Gojković uz Đukanovićevu fotografiju.

Poslanik je stravične pretnje odmah prijavio nadležnim organima, a policija je vrlo brzo utvrdila da se radi o veoma opasnom čoveku, koji je robijao zbog ubistava i koji je osuđivan i za brojna druga krivična dela!

Naime, protiv Gojkovića je, kako saznajemo, podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je 8. 7. 1991. godine i 24. 7. 1992. godine izvršio dva odvojena krivična dela - ubistva. Gojkovića 1995. godine Okružni sud u Šapcu osudio na kaznu zatvora od 12 godina, pri čemu je delo kvalifikovano kao razbojništvo sa smrtnom posledicom.

Vladimir Đukanović

Alo!/Rajko Ristić

 

Nisam se uplašio

- Nisam se uplašio, samo ne mogu da verujem da takav čovek bez ikakvih problema seje mržnju i preti po Tviteru. Verujem da će nadležni organi preduzeti sve neophodne mere. Suočavao sam se i ranije sa pretnjama, ali nažalost, svaku moju krivičnu prijavu tužilaštvo je odbilo i nazvalo to slobodom izražavanja, možda će to i sada biti slučaj - poručio je Đukanović za naš list.

Četvrti opštinski sud u Beogradu ga je zbog krivičnog dela učestvovanja u tuči 1997. godine osudio na kaznu zatvora od tri meseca. Osim toga, 2010. godine izvršio je krivična dela teške krađe i lažnog prijavljivanja, dok je 2016. godine izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga...

Đukanović prema našim saznanjima nije jedini političar iz vladajuće garniture kojem je Gojković pretio, na meti su mu bili i drugi funkcioneri SNS-a, dok je za predstavnike opozicije imao samo reči hvale... 

PROČITAJTE JOŠ:

 

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare