Darjan Ješovnik
SCREENSHOT / EUMOSTWANTED
Darjan Ješovnik

SCREENSHOT / EUMOSTWANTED

Darjan Ješovnik, Foto: SCREENSHOT / EUMOSTWANTED

 

 

Viši sud u Subotici u petak će razmatrati ispunjenost uslova za izručenje Hrvatskoj njenog državljanina Darjana Ješovnika, koji je prošlog vikenda uhapšen po poternici Hrvatske na srpsko-mađarskoj granici.

Darjan je prethodno pristao je na takozvani skraćeni postupak za izručenje, čime se praktično saglasio da bude izručen matičnoj zemlji koja ga traži zbog trgovine drogom.

Portparol Višeg suda u Subotici Rajko Maravić rekao je Tanjugu da se odluka suda povodom ispunjenosti uslova za izručenje očekuje sutra nakon sednice.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Nakon toga, biće prosleđena ministru pravde Srbije koji treba da donese konačnu odluku o izručenju.

Ješovniku je određen ekstradicioni pritvor.

MUP Hrvatske saopštio je u utorak da je Ješovnik bio u bekstvu od 2011. godine i da je uhapšen na osnovu međunarodne poternice i Evropskog naloga za hapšenje zbog sumnje da je deo kriminalne grupe čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina Hrvatsku, Sloveniju, Španiju i Holandiju.

Ovaj begunac uhapšen je u zajedničkoj akciji timova za potrage FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u saradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Svi članovi te grupe uhapšeni su u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspevao da pobegne.

Nakon raspisivanja poternice pobegao iz mesta prebivališta u Ljubljani i vešto se sakrivao na području više država, skoro osam godina.