Sara Vidak
Facebook/Privatna arhiva
Sara Vidak

Facebook/Privatna arhiva

Sara Vidak, Foto: Facebook/Privatna arhiva

U kaznu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, počev od 14. avgusta do 5. septembra 2018. Vidak će kaznu izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, bez elektronskog nadzora.

Pročitajte još:

U obrazloženju presude kaže se da je Sara Vidak proglašena krivom presudom Osnovnog suda u Kotoru od 05. 09. 2018. godine, zbog izvršenja krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Vidak je kotorski Osnovni sud osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca.

Ministarstvo pravde Republike Srbije je dostavilo 6. decembra 2018. godine Višem sudu u Beogradu molbu Osnovnog suda u Kotoru, kojom se od pravosudnih organa Srbije traži izvršenje strane krivične presude, što je u skladu sa odredbama Ugovora Crne Gore i Srbije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Sara Vidak

FacebookPrintskrin

Sara Vidak, Foto: FacebookPrintskrin

Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je održalo sednicu kojoj je prisustvovala okrivljena Vidak.

Ona je izjavila da smatra da suđenje nije bilo pravično i fer, a njen advokat Jakša Peković je smatrao da nesu ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske odluke. On je kazao da, ukoliko sud odluči drugačije, izvršenje bude u kućnim uslovima, za što postoje uslovi. 

"Udala sam se za muslimana, silovana sam u bolničkom krevetu, a onda sam saznala da sam trudna..."

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 26.08.2019. 12:38 Nesrećna žena prošla pakao.

Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavala predsednica Veća – sudija Olivera Đurić je, prilikom donošenja presude, uzelo u obzir da Sara Vidak nije ranije osuđivana, da se radi o mladoj osobi koja se korektno ponašala za vreme trajanja postupka.

Bonus video

Gori automobil na Pupinovom mostu!