Darko Šarić
E stock
Darko Šarić

epa/Andrej Čukić

Posetila ga deca, a supruga mu poslala tortu i kolače, Darko Šarić, Foto: EPA/Andrej Čukić

Ko godine broji starosti se boji! Tako kaže narodna poslovica, ali to Pljevljaka Darka Šarića ne dotiče, pa je sa svojom porodicom i advokatima 21. oktobra proslavio 50. rođendan u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu. On je nepravosnažno osuđen zbog šverca kokaina i za navodno pranje novca, a ovo je sedmi rođendan koji slavi u zatvoru, otkad se 18. marta 2014. dobrovoljno predao.

- Darku je od supruge Lane u osam ujutro stigla torta, na kojoj je bio ispisan broj 50. U posetu su mu došli ćerka Nikolina (23), koju je dobio iz prvog braka sa suprugom Natašom (49), i sin Aleksa (12), koga je dobio sa suprugom Lanom. Kasnije su mu u posetu došli advokati Dejan Lazarević, Radoslav Baćović i Danilo Šarić. Zbog kućnog reda, advokati su pojedinačno ulazili u sobu za sastanke, koja je pod video-nadzorom - kaže izvor „Alo“.

Kako saznajemo, Darkov mlađi brat Duško nije trenutno u Beogradu, ali će ga posetiti čim bude bio u prilici.

Lana Popović

E-stock/Aleksandar Bačlija

Šarićeva supruga Lana Popović posećuje muža u zatvoru, Foto: E-stock/Aleksandar Bačlija

- Darku su svi poželeli da sledeći rođendan proslavi na slobodi. Posebno je bio srećan zbog posete dece. Najmlađi sin Nik, kojeg je dobio u maju ove godine, ostao je sa mamom Lanom kod kuće - navodi naš sagovornik.

Darkova mlađa sestra Danica nije mogla da ga poseti, pa mu je na Instagramu javno čestitala.

Od prvog dana boravka u pritvoru, Šarić je pod nekom vrstom posebnih mera. Iako nije u samici, on nema cimere, s drugim pritvorenicima se ne sreće čak ni u redovnoj šetnji, poseti, niti u kantini. Osim stražara, on sreće samo advokate i porodicu. Pljevljak boravi na prvom spratu pritvora, a ispred njegove ćelije neprekidno dežura jedan stražar.

- On je kulturan i disciplinovan, čita i trenira. Od porodice traži knjige iz oblasti psihologije i kupuje sve novine. Psihički je jak, ali ga ubija što se suđenje odužilo godinama - navodi naš izvor.

Advokat Kljajević: Predstavljen je kao čudo i crni đavo!

Advokat Marko Kljajević izjavio je u završnoj reči u procesu za navodno "pranje" 22 miliona evra od kokaina, da je Darko Šarić predstavaljen kao čudo i crni đavo, te da je nekome bilo u cilju da ga ocrni! Nekadašnji sudija u procesu za ubistvo Zorana Đinđića, a sada poznati advokat, izjavio je u završnici suđenja da Tužilaštvo nije dalo nijedan jedini dokaz, kojim bi se dokazali navodi optužnice. - Prostim uvidom u predmet mogla bi da se donese oslobađajuća presuda bez ijednog jedinog dokaza! Nekome je itekako bilo u interesu da se ovaj proces vodi 10 godina, a sve u cilju ocrnjivanja ljudi i kapitala! Ne postoji apsolutno nijedna indicija da ovaj kapital potiče iz krivičnog dela. Nezakonito su sastavljene optužnice i vođeni postupci. To zna svaki student prava! A pravo je da su ta dva postupka trebalo da se sude jedinstveno. Šarić je predstavljen kao crni đavo, čudo! Da ga nisam video, još bi u to i poverovao. A on se čovek čitav život bavio biznisom. Ova optužnica je sklepana, mozaički postavljena i neminovo je da se donese oslobađajuća presuda za optužene - rekao je Kljajević u završnoj reči.

Presudu za navodno „pranje para“ još nisu dobili Šarić i njegovi branioci, pošto je predmet obiman. Odbrana je odmah posle suđenja najavila žalbe, o kojima končanu reč treba da da Apelacioni sud u Beogradu. 

PROČITAJTE JOŠ