Aleksandar Čabarkapa
Alo!/ Vladimir Marković
Aleksandar Čabarkapa

Alo!/ Vladimir Marković

Aleksandar Čabarkapa, Foto: Alo!/ Vladimir Marković

Pljačka je od samog starta krenula po zlu jer su on i njegovi pomagači u tipovanoj kući našli svega 300 evra! 

Čabarkapa je sa nerazdvojnim kompanjonom Srđanom Ð. (45) iz Grocke i još trojicom pomagača opljačkao kuću poznanika (62) koji živi u inostranstvu. Zbog ove pljačke lisice na ruke stavljene su i N. M. (31) iz Beograda, Aleksandru N. (41) iz okoline Loznice i Z. G. (30) iz Mostara.

Kako saznajemo, žrtvu je tipovao Aleksandar N. U pitanju je muškarac koji se u prošlosti povezivao sa kriminalnim krugovima u ovom  kraju, a sada boravi u inostranstvu. Aleksandar je načuo da ovaj čovek ima kod sebe oko 200.000 evra, ali se nisu nadali da on novac drži u sefu banke, a ne kod kuće?!

- Dobro su osmislili celu akciju. Znali su da je domaćin odsutan i da je u prošlosti imao problema sa zakonom, pa su rešili da glume  policajce. U četvrtak oko 22 sata došli su do kuće u okolini Loznice, pozvonili, a potom su kućepazitelja (51) i još jednog muškarca (43),
koji su im otvorili vrata, ugurali u kuću, lažno se predstavljajući kao policajci - priča izvor „Alo!“.

Osumnjičena petorka je dvojicu muškaraca oborila na pod, a potom su im vezali ruke i noge, sve vreme ih udarajući i tražeći da kažu gde se nalazi sef sa novcem i zlatom.

Tukli su ih brutalno, ali su našli samo 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara. Žrtve su potom zatvorili u tuš-kabinu i pobegli - kaže naš sagovornik.

Za ovaj zločin se saznalo nakon što je jedan od oštećenih uspeo da pobegne kroz prozor kupatila i pozove policiju. 

Isto veče, patrola je pronašla N. M. i Z. G. u automobilu bosanskih registarskih oznaka i uhapsila ih, dok su juče ujutro u jednom motelu u  Tršiću pronađena ostala trojica.

- U sobi su bili Čabarkapa sa Srđanom Đ. Prilikom hapšenja, Čabarkapa je bio iznenađen i pokušao je da pruži otpor, ali su ga iskusni  policajci brzo savladali i stavili mu lisice na ruke. Prilikom pretresa njihove sobe pronađen je pištolj sa  oko 20 metaka. U isto vreme
je uhapšen Aleksandar N., koji je odranije poznat policiji.

Po privođenju, osumnjičeni su do detalja ispričali odakle im informacije i šta im je bio plan, nakon čega im je određeno zadržavanje do 48 sati - rekao je naš izvor.