Biljana Đorić
Privatni album
Biljana Đorić

Privatni album

Biljana Đorić, Foto: Privatni album

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Tri godine je kako nije nađena, sve mi je teže iz dana u dan. Muka me hvata od svakog drugog datuma u mesecu, a kako se približava 2. decembar, mislim da ću svisnuti - kaže za „Alo!“ majka, kojoj bol za nestalom ćerkom razdire dušu.

- Potpuno sam sigurna da neko nešto zna i da ćuti - ubeđena je Vesna Đorić, koja kaže da neće odustati od potrage za ćerkom dok je živa. Vesna kaže da Biljana ničim nije ukazivala da bi podigla ruku na sebe, ni da ima neke probleme.

- Na dan kada je nestala, položila je ispit na Ekonomskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Ona jeste religiozna, ali ne fanatično i povremeno je odlazila u crkvu. Lepo smo se slagali sa ćerkom. U vreme nestanka nije imala mladića, niti se žalila na ljubavne probleme - priča majke nestale devojke.

Biljana Đorić

Privatni album

Biljana Đorić , Foto: Privatni album

 

So na ranu nesrećnim roditeljima dodaje i činjenica da žuta Interpolova poternica, koja je raspisana za njihovom Biljanom, nije javna, već može da je vidi samo policija. Biljana je studirala na Ekonomskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, a na dan nestanka doputovala je vozom u Kraljevo. Na kiosku je ostavila pasoš i mobilni telefon, uz reči: „Doći će neko ovo da uzme“. Ušla je u taksi, odvezla se do Višeg suda i od tada joj se gubi svaki trag.

Prepušteni sami sebi u danima protkanim slutnjom i nadanjima da im se ćerka nalazi u nekom od manastira kao iskušenica, Vesna i njen suprug imaju potporu u iskazima koje su dobili od igumanija.

- Dobili smo informaciju da je viđena u nekom manastiru. Obišli smo sve eparhije po Srbiji i Crnoj Gori. Igumanije su nam rekle da mora da se poštuje želja iskušenica ukoliko ne žele da se zna gde su. U manastiru Duga, u Crnoj Gori, igumanija mi je rekla da je i ona krila devojke koje nisu htele da se otkrije njihovo prebivalište i da su rigorozne po tom pitanju, jer je to po kanonu Crkve - navodi očajna majka.

Biljana Đorić

Privatni album

Biljana Đorić , Foto: Privatni album

Slučaj nestale Biljane preuzeli su inspektori kriminalističke policije, koji su u manastirima dobili sličan odgovor.

- Inspektor je razgovarao sa jednom igumanijom pokušavajući da sazna istinu i dobije konkretan odgovor. Igumanija mu se nasmejala u lice i rekla: „I da hoćeš da je tražiš, ja bih je sakrila“ -kaže Vesna i navodi da je i zaštitnik građana iz Kraljeva dobio odgovor da takve tajne Crkva ne odaje.

U očaju i neverici da je u današnje vreme moguće da Crkva krije osobu koju porodica traži, Đorići od SPC traže samo jedno - odgovor na pitanje da li je njihova Biljana u nekom manastiru.

Biljana Đorić

Privatni album

Biljana Đorić , Foto: Privatni album

- To je njihova, pre svega ljudska, a onda i ustavna i zakonska obaveza. Neka nam ne kažu gde je, ne moramo ni da je vidimo, samo da znamo da li je kod njih ili nije. Zar nije greh da cela porodica pati i strada?! - pita nesrećna majka, koja je nakon uzaludne potrage za ćerkom otišla u Patrijaršiju.

- Kada se pojavio Vladimir Vranić, sekretar kancelarije patrijarha Irineja, klekla sam pred njega moleći ga da mi da bilo kakvu informaciju. Izašao je iz svog kabineta da proveri. Kada se vratio, rekao je da oni nemaju nikakvu informaciju, ali da je ona punoletna i ako je Biljana zahtevala da njen boravak u manastiru ostane tajna, Crkva je obavezna da želju iskušenice poštuje - priča Vesna.

Daju nam lažne informacije

Informacije koje Đorići dobijaju od osoba koje bi da zarade na tuđoj muci unose dodatni nemir u njihove živote.

- To su neke lažne informacije da je viđena ovde i onde, stižu sa raznih lažnih profila na društvenim mrežama. Jedna žena nam je nudila pomoć za 4.000 evra, rekavši nam da ona može da pomogne - u neverici priča Vesna i moli sve ljude koji imaju neku informaciju i dobru nameru da im pomognu da pronađu ćerku.

 

Komentari (1)

Mck

03.12.2018 14:46

Roditelji,prst na celo i zapitajte se kako joj je bilo kod vas kada joj je u manastiru lepse?! Devojke sirom Srbije prolaze strahote nazadnog razmisljanja svojih rodjaka...kuvaj,cisti,peri,udaj se,radjaj,nemaj svoje misljenje, sluzi sve a pogotovo muskarce, budi domacica a ne 'ku.r.va'..itd.