Makro
Facebook printscreen

 

Makro

Facebook printscreen

Makro, Foto: Facebook printscreen

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Zorana Nikolića, njegove žene Marine Radosavljević i Andrijane Stojanović, porodice makroa iz Mirijeva, zbog krivičnog dela trgovine ljudima.

Njih troje uhapšeni su u isto vreme kada i Zoranov brat Goran sa porodicom, u drugoj policijskoj akciji, zbog sumnje da su primoravali dve devojke na prostituciju - jednu 29-godišnjakinju i jednu maloletnicu. Optužnica je podignuta 27. septembra, a potvrđena pre nekoliko dana. Njima se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima, na štetu dve Osobe.

Podsećanja radi, oni su uhapšeni zbog sumnje da su na teritoriji Beograda tokom 2015. godine tada maloletnu devojku, korišćenjem njenih teških životnih prilika, vrbovali da se bavi prostitucijom, obećavajući joj obezbeđen smeštaj, hranu, kao i droge.

Potom su je, kako se sumnja, uz silu i pretnju, primoravali na svakodnevnu prostituciju, a na isti način su tokom 2018. godine vrbovali devojku (29). Inače, Zoran Nikolić na društvenim mrežama se hvalio stanom koji je uredio po uzoru na kupleraje, a poseban detalj koji je isticao su podne pločice sa motivom marke "versaće" koje su bile po celoj kući.

Cela porodica učestvovala u podvođenju devojaka

Pre nekoliko dana Zoranovi rođaci, Jasmina (44) i Goran Nikolić (50) iz Mirijeva, njihova deca Kristina (24) i Miroljub (19), rođak Bajram Demiri (46) i Goranova snaja Marina Radosavljević (38) koji su takođe uhapšeni u maju zbog podvođenja devojke, potpisali su sporazum o priznanju krivice.

Nikolići i Bajram sklopili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju krivice za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu, a Radosavljevićeva za dva krivična dela posredovanje u vršenju prostitucije u pomaganju.

Sporazum je potpisan 31. oktobra, a da je presuda doneta 4. novembra i da nije pravosnažna.

Jasmina Nikolić osuđena je na jedinstvenu kaznu zatvora od dve godine i deset meseci i novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara, a njen suprug Goran Nikolić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i četiri meseca i novčanu kaznu od 100.000 dinara. Od Jasmine je oduzeto 1.000 evra, a od njenog muža auto "opel zafira". Njihova ćerka Kristina osuđena je na jedinstvenu kaznu zatvora dve godine i četiri meseca i novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara, a sin Miroljub na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i četiri meseca i novčanu kaznu od 100.000 dinara.Njihov rođak Demiri Bajram osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i četiri meseca i novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara. Goranova snaja Marina Radosavljević osuđena je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest meseci i novčanu kaznu od 100.000 dinara.