Hitna pomoć
Masanori Jošida
Ubistvo

Alo.rs

Ubistvo, Foto: Alo.rs

Sumnja se da je Nikola Filipčev (24) krajem prošle godine, u porodičnoj kući u Ulici Šamua Mihalja 31, posle svađe usmrtio majku

Na osnovu rezultata obdukcije posle ekshumacije tela Dušice Filipčev 19. februara, zaključeno je da je nesrećna žena preminula nasilnom smrću

Nikola Filipčev (24) iz Bačkog Gradišta priznao je da je s više udaraca pesnicom u glavu ubio svoju majku Dušicu (54), a Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu odredilo mu je pritvor do 30 dana. Sumnja se da je zločin počinio krajem prošle godine, u porodičnoj kući u Ulici Šamua Mihalja 31, nakon čega je majčino telo uvio u ćebe i zakopao ga u dvorištu kuće!

Na osnovu rada PU Novi Sad i službenika iz PS Bečej, kao i preliminarnih rezultata obdukcije posle ekshumacije tela Dušice Filipčev 19. februara, zaključeno je da je nesrećna žena preminula nasilnom smrću.

- Filipčeva je saslušao zamenik javnog tužioca u Zrenjaninu i došlo se do saznanja da je on u maju 2019. u Bačkom Gradištu, u porodičnoj kući, majci prilikom svađe zadao više udaraca pesnicom po glavi usled čega je žena preminula. U nameri da prikrije zločin, okrivljeni je telo zakopao u dvorištu kuće, a o događaju nije obavestio nikoga sve do dana otkrivanja - rekli su nam u zrenjaninskom višem javnom tužilaštvu.

Sudija je na predlog tužioca Filipčevu odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, te bojazni da će uticati na svedoke i uznemirenja javnosti.

Njihove komšije ispričale su da su Dušicu poslednji put videle u oktobru. One su rekle i da je Nikola maltretirao majku psihički i fizički.

Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Javili su njegovom ocu Draganu u Nemačkoj šta on radi. Dragan je pre sedam meseci bio u Bačkom Gradištu i sređivao je da je Dušicu skloni u neku ustanovu, pošto je bila duševni bolesnik. Tada su otac i sin ušli u sukob, a Nikola je oca izbacio iz kuće. Od tog momenta, Dragan mu je prestao da šalje novac - rekao je jedan komšija.

Nikola je krio zločin i govorio da mu je majka umrla u bolnici u Novom Sadu i da nije otišao po njeno telo, dok je komšijama pričao da je da je umrla u maju 2019. i da je sahranjena u Kuli.

- Dragan je posumnjao u njegovu priču i proverom matične knjige umrlih saznao je da mu se supruga vodi kao da je živa. Policija je Nikolu ubrzo ispitala, a on je priznao da je majku uvio u ćebe i zakopao u dvorištu porodične kuće, pošto nije imao novac za sahranu - kaže jedan od komšija.

Klupko o nestanku Dušice počelo je da se odmotava kada je Draganu neko od komšija javio da se iz dvorišta kuće oseća neprijatan miris, zbog čega je on došao iz Nemačke u kojoj živi i radi od 2017.

Uvek ga je štitila

Siniša Amedov, prijatelj porodice Filipčev, za „Alo!“ navodi da ne može da veruje da je Nikola ubio majku i da je šokiran tim saznanjem.

- I ja sam mislio da je Dušica u bolnici, nisam ni posumnjao na najgore. Pričao sam pre dva dana s Draganom. Trebao je da dođe u martu, ali od sramote neće da dolazi. Ako je Nikola zaista ubio majku, ne znam šta bih rekao na tu temu. Ona je sina stalno štitila u svemu, čak i od oca. Bila je njegov anđeo čuvar - kaže Amedov.