Sonja Suarez Gomez, devojka Strahinje Stojanovića
Danica Ćuruvija, Alo
Sonja Suarez Gomez, devojka Strahinje Stojanovića

Danica Ćuruvija, Alo

Sonja Suarez Gomez, devojka Strahinje Stojanovića, Foto: Danica Ćuruvija/ Alo

Strahinja Stojanović (30), koji je u eksploziji džipa BMW X5 na Novom Beogradu ostao bez obe noge, a sat vremena kasnije u bolnici podlegao povredama, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u prisustvu oko 100 ljudi.

U kapeli punoj cveća bili su Strahinjina majka Cveta, brat Petar, deda, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45) sa kojom je bio u vezi i najbliža rodbina.

Sahrana Strahinje Stojanovića na Novom bežanijskom

Masanori Jošida,Alo

Sahrana Strahinje Stojanovića na Novom bežanijskom groblju, Foto: Masanori Jošida/Alo

Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), koja je šest meseci bila u vezi sa Strahinjom, stigla je među prvima u kapelu, u pratnji njegove rodbine i prijatelja. Ona neko vreme nije mogla da uđe u kapelu u kojoj je bilo Strahinjino telo. Vrištala je i plakala pored džipa kojim je stigla i tako privukla pažnju svih prisutnih. Dva mladića su pokušala da je smire, pa su je vratili u automobil. Unutra je ostala pet minuta, a potom je jedva izašla, pridržavajući se za Strahinjinu rođaku. Pre ulaska u kapelu ponovo je počela da plače, držeći se sve vreme uz Strahinjinog rođaka.

Sahrana Strahinje Stojanovića

Masanori Jošida,Alo

Sahrana Strahinje Stojanovića, Foto: Masanori Jošida/Alo

Kada je počelo opelo, Strahinjina majka je kukala na sav glas.

- Sine moj, majčin sine, srećo moja... Sve bih dala da sam mogla da odem umesto tebe. Srećo moja, radosti moja, ljubavi moja, živote moj, dečače moj sa najdivnijom dušom... Najlepši moj sine, neće ti majka reći poslednji pozdrav, jer s tobom ne mogu da se oprostim. Do skorog viđenja... - naricala je ožalošćena majka Cveta.

Sahrana Strahinje Stojanovića

Masanori Jošida,Alo

Sahrana Strahinje Stojanovića, Foto: Masanori JošidaAlo

Pred kapelom prepunom venaca i cveća stajali su rođaci i prijatelji, obučeni u crno, dok su angažovani privatni fotograf i kamerman snimali sve prisutne i izjavljivanje saučešća u kapeli. Prijatelji su se nemo tiskali da se poslednji put oproste od Strahinje. Dok je trajalo opelo, oni su ćutke gledali ispred sebe, dok su pojedini bili na oprezu, pa su se povremeno osvrtali i posmatrali prisutne. Sahrani su prisustvovali i policajci u civilu, koji su pomno pratili sve što se događa.

Posle izjava saučešća i opela, dugačka povorka je u 13.45 sati krenula ka grobnici od crnog mermera, koja se nalazi preko puta grobnice u kojoj su sahranjeni roditelji Milorada Ulemeka Legije.

Sonja Suarez Gomez, devojka Strahinje Stojanovića

Danica Ćuruvija, Alo

Sonja Suarez Gomez, devojka Strahinje Stojanovića je jedav ula u kapelu, Foto: Danica Ćuruvija, Alo

Iza kovčega su išli Strahinjina majka Cveta i brat Petar, dok je devojka Sonja bila iza njih. Osmorica mladića, obučenih u crno, iznela su sanduk iz kapele, a kasnije su ga spustili u grobnicu. Oproštajni govor je, posle opela održao Strahinjin prijatelj. Članovi uže porodice su na sanduk bacili po jedan cvet, a onda se grobljem prolomio bolni krik jednog mladića, koji je uzviknuo: „Brate, zašto?!“ Taj mladić je potom seo na otvorenu grobnicu i plakao pognute glave, a onda je uzeo Strahinjinu sliku i privio je na grudi. Strahinjina devojka Sonja je u tom trenutku zagrlila mladića koji je nosio posmrtni barjak, dok je mladić koji je plakao posle zatvaranja grobnice uzeo peškir i obrisao nadgrobnu ploču od crnog mermera. Venac od crvenog cveća poslednji je prekrio Strahinjin grob.

Grobnicu platili 25.000 evra, Sonja tražila brisanje prašine

Kako samo saznali na Novom Bežanijskom groblju, porodica Stojanović je posle Strahinjinog ubistva kupila porodičnu grobnicu, za četiri osobe.

- Dva dana pre sahrane kupljena je grobnica u elitnom delu groblja, nedaleko od kružnog toka. Skupocena grobnica od crnog mermera plaćena je 2.726.190 dinara u kešu. Neki mladići su dolazili i dogovarali se oko kupovine - kaže izvor „Alo!“. Radnica groblja je dva sta pre sahrane čistila otvorenu grobnicu.

- Strahinjina devojka je tražila da se u grobnici očisti sva prašina - rekao je izvor „Alo!“.

Posle sahrane, Strahinjin deda je iskoračio i stavio ruku na nadgrobnu ploču, opraštajući se od njega, dok su svi prisutni još deset minuta ćuteći gledali u grobnicu.

Strahinja Stojanović, Sonja Suarez Gomez

Printscreen

Strahinja Stojanović i Sonja Suarez Gomez, Foto: Printscreen

- Njega su ljudi mnogo voleli. Brate naš, zauvek si tu s nama, zajedno smo prošli sve, pa ćemo i ubuduće. Otišao si nakratko i malo nas zabrinuo, ali navikli smo mi na tvoje šale, čekamo te, brate, da nastavimo da živimo život, da ostvarimo sve planove koje smo zamislili. Tvoja duša je velika. Stavi nas pod svoje krilo, čuvaj nas kao i dosad. Volimo te, brate, volećemo te zauvek, beskrajno - poručili su Strahinjini drugovi u čitulji.

 Podsetimo, Strahinja je ubijen 13. septembra, u 12.15 sati, u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu pred brojnim prolaznicima. Izvor iz istrage kaže da je pod Strahinjin džip podmetnut plastični eksploziv velike razorne moći.

Kolumbijka se oprostila u čitulji

-Ti si izabrao mir, a ne rat. Tvoja duša se prosvetlila, i sazrela, i obavila sve što je trebalo na ovom svetu. Univerzum ti je dao novi život pun svetlosti i bezuslovne ljubavi - napisala je Strahinjina devojka Sonja Suarez Gomez u emotivnoj poruci, objavljenoj u čitulji.

 - Najverovatnije je aktiviran daljinski, što znači da je ubica bio u blizini. Eksploziv je postavljen veoma stručno, a eksplozija je bila usmerena samo na vozačko mesto zbog čega je njegova devojka iz Kolumbije, koja je bila na mestu suvozača, samo lakše povređena. Delovi eksploziva poslati su na veštačenje radi provere da li na njima ima bioloških tragova ubice - navodi naš sagovornik. 

Stručnjaci bezbednosnih službi uvereni su da je Stojanović ubijen iz krvne osvete, u ratu koji bukti između zaraćenih kriminalnih klanova u Srbiji i regionu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (5)

Sladjan

16.09.2020 23:04

Ucveljena olazoscena udovica,...steta ostala bez para,mora da zali I tuguje zbog gubitka para .....jaojjjj......I meni je zao spremajte je za neki rijaliti!!!!!!

Nada

16.09.2020 23:28

Ovde ipak nesto nije jasno - kako je ona izasla nepovredjena a njemu otisle obe noge i povrede unutrasnjih organa a sedela je na mesto suvozaca ? Ko je imao kljuceve od auta i da postavi eksploziv ispod sedista ?

Kiki

17.09.2020 05:11

@Nada - Bomba je postavljena s vanjske strane. Sve je odrađeno profesionalno tj. eksplozija je bila usmjerena na njega bez kolateralnih žrtava. A ona je posebna priča. Od Instagram objav, dopisivanja, smijanja kao da se ništa nije dogodilo do ove glume nakon sto su je kritikovali.

Cale

17.09.2020 04:40

Joooj joooj koji li je sledece moj...ma bre pustite bas tih ozaloscenih zena...utese se one vrlooo brzo ...jadna majka kukavica....

Ami

17.09.2020 07:38

Zali ona zali al bankovni racun-tako ti je kad si nadjes JAHACICU. A zbog okacenih reklamirajucih slika su ga i nasli .