Kran, policija
Alo!/Masanori Jošida
Kran, policija

Alo!/Masanori Jošida

policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Petoro Srba iz iste porodice uhapšeni su u Marselju, pod sumnjom da su izvršili čak 150 provala u Tulonu i okolini ovog grada, saopšteno je u Francuskoj. Procenjuje se da je vrednost ukradenih stvari oko 300.000 evra. Njih je u sredu uhapsila bezbednosna služba za oblast Var.

PROČITAJ JOŠ:

"Operisali" su po oprobanom principu: jedan je čuvao stražu, a ostali su krali. U porodici, čiji se identintet ne navodi, nalaze se majka, njen sin, dvoje nećaka i devojka jednog od njih. Tri muškarca su glavnoosumnjičeni. Oni bi u subotu trebalo da budu izvedeni pred istražnog sudiju pod optužbom za udruživanje u cilju krađe. Istraga je trajala od novembra, posle velikog broja žalbi opljačkanih građana.

Policija

Tanjug/Dimitrije Goll

Policija, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Krali su uglavnom noću, iz kuća ili stanova na prvom spratu. Prethodno bi se uverili da nikoga nema unutra. Vrata su otvarali polugom. Nekada bi za jedno veče izvršili i po deset krađa u nizu.

Od ranije su poznati policiji.

PREPORUČUJEMO:

Odnosili su televizore i drugu tehniku, nakit, ali i skupocenu kožnu galanteriju ili boce finog alkoholnog pića. Živeli su u Marselju, a u Tulon su dolazili automobilom zbog krađe, verovatno od jula. Vozili su, ističe se, velikom brzinom, nekada i 200 kilometara na sat.

Tokom potere za osumnjičenima povređen je jedan policajac. Lopovi su bežeći od snaga reda naleteli svojim automobilom na negov. Na kraju, uhapšeni su blizini zgrade u kojoj su živeli.

Prilikom pretresa u njihovom stanu pronađeno je oko 400 ukradenih predmeta. Tri hiljade evra u gotovini i nakit koji su sakrili u donjem vešu.

Postoji sumnja da bi mogli da budu umešani u još krađa. Takođe se sumnja da su deo novca poslali u Srbiju.