Telo izrešetanog mladića pronašli podno Avale
Alo.rs
Telo izrešetanog mladića pronašli podno Avale

Alo.rs

Telo izrešetanog mladića pronašli podno Avale, Foto: Alo.rs

Radovan Pajović (32), koji je odranije poznat policiji zbog poslova s drogom, mučki je ubijen i bačen u njivu u selu Rakovica podno Avale. Njegovo beživotno telo, u četvrtak uveče oko 23 sata, pronašao je Aca K. (41), koji je došao da nakon dnevnog posla sakupi seno na porodičnoj njivi.

Aca je, vozeći traktor, prešao preko nabijenog sena, te je tom prilikom ugledao telo muškarca u lokvi krvi i odmah obavestio policiju. Ubrzo je utvrđeno da je žrtva odranije poznata organima reda i da ima bogat kriminalni dosije. Veruje se da je Pajović ubijen zbog neraščišćenih poslova s drogom, a potom i overen kako bi se „poslala poruka“ ostalim narko-dilerima.

- Osim prostrelnih rana po telu, žrtva je i na glavi imala ranu koja je najverovatnije naneta vatrenim oružjem. Telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Takođe, tražena je i kompletna toksikološka analiza, kako bi se utvrdilo da li u krvi ima psihoaktivnih supstanci – priča izvor „Alo!“ blizak istrazi.

U početku se verovalo da je Pajović likvidiran na livadi, međutim, istragom je utvrđeno da je upucan na drugoj lokaciji.

- Tokom uviđaja nisu pronađene čaure, te se sumnja da je telo ovde bačeno, kako bi se zavarali tragovi. Na telu nisu uočeni ni tragovi borbe, pa se veruje da je Pajović poznavao svog egzekutora - otkriva izvor.

Telo izrešetanog mladića pronašli podno Avale

Alo.rs

Telo izrešetanog mladića pronašli podno Avale, Foto: Alo.rs

Kako saznajemo, Pajović je kobne večeri izašao da se vidi sa prijateljem, nakon čega mu se gubi svaki trag.

- Traga se i za Pajovićevim mobilnim jer se veruje da se u njemu nalazi poruka ili poziv, odnosno broj sa kojeg mu je ugovoren sastanak - kaže izvor.

Još neki detalji iz istrage ukazuju na to da je likvidacija bila unapred planirana, kao i da je egzekutor samo čekao priliku da navuče žrtvu.

- S obzirom na to da je njiva pokošena pre nekoliko dana sumnja se da nije izabrana nasumično. Veruje se da je ubica želeo telo da bude pronađeno, ali posle određenog vremena, kako bi nekome poslao poruku - objašnjava naš sagovornik.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, Pajović je odranije poznat policiji zbog krivičnih dela povezanih s drogom i sumnja se da su upravo neraščišćeni poslovi doveli do njegovog ubistva.

- Pajović je važio za sitnog dilera koji je navodno relativno skoro napredovao u hijerarhiji i postao malo jači igrač. Da li je precenio svoju snagu i ušao u sukob s drugim kriminalcima ili eventualno nije ispoštovao neki dogovor, tek treba da se utvrdi. Svaki trag koji se prati u vezi s Pajovićevim ubistvom ukazuje da su upravo neraščišćeni poslovi u vezi s narkoticima doveli do njegove likvidacije - rekao je naš sagovornik.

Sumnjivci teraju lokalce

Meštani sela Rakovica kažu da noću izbegavaju Avalski drum i okolinu kojim, kako kažu, prolaze sumnjivi likovi u besnim kolima iz kojih trešti muzika.

- Svi znaju da se ovde skupljaju sumnjivci. Voze se limuzinama i ko zna šta rade, pa mi gledamo svoja posla i izbegavamo susret s njima. Priča se svašta, da se tu negde okupljaju narkomani i razni likovi, pa smo zbog toga uplašeni i verujemo da je na takvom skupu došlo do ubistva. Koliko sam čuo, policija je na nekom tragu i nadamo se da će ubrzo uhvatiti ubicu ili više njih - rekao je jedan meštanin.