Maša Prenković
Facebook

 

Maša Prenković

Facebook

Maša Prenković, Foto: Facebook

Francuzi, koji su u Srbiji osuđeni na ukupno 26 zatvora zbog toga što su 13. marta 2015. u Beogradu oteli malu Mašu Prenković, prebačeni su u Francusku, gde će odslužiti kazne koje su im ostale. Sebastijan Branšu, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel, u Francusku su prebačeni prošle nedelje.

- Sebastina Branšu, koji je osuđen na 10 godina zatvora, kaznu je služio u KPZ Sremska Mitrovica, dok su Gorin koja je kažnjena sa devet i njena ćerka koja je osuđena na sedam godina zatvora, boravile u ženskom zatvoru u Požarevcu. Oni su prošle godine uputili molbe Francuskoj da ostatak kazne služe u svojoj državi i taj zahtev im je ispunjen - podseća sagovornik Kurira i objašnjava da je Francuska prihvatila presudu našeg suda, što podrazumeva da su prihvaćene kazne i da oni neće moći da budu pušteni na slobodu dok ih ne odsluže.

Posle isteka kazne, protiv troje osuđenih,odlukom Specijalnog suda koji je presudu doneo, počeće primena mere zabrane ulaska u Srbiju od po 10 godina. Francuzi su, kako je dokazano, 13. marta 2015. iz ruku majke u naselju Braće Jerkovi oteli tada trogodišnju Mašu Prenković. Čim je policiji prijavljena otmica, počela je potera za njima. Brzom akcijom policije, oni su uhapšeni na naplatnoj rampi autoputa, kod Šimanovaca. Pretresom automobila, kod njih su pronađena četiri pasoša, tri njihova i jedan koji je pripadao devojčici malo mlađoj od Maše.

Otetu devojčicu, kako se spekulisalo, nameravali su da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom dokazali da nevenčani suprug Emerin Ulije Kristel, nije biološki otac njihovog deteta. Tokom suđenja, majka i ćerka su krivivicu prebacije na Sebastijana Branšua, tvreći da o otmici ništa nisu znale. Odbranu Branšua, da je devojčicu oteo u dogovoru sa njenim roditeljima, sud je odbacio.

Tagovi