Davor Pernić
Privatna arhiva
Davor Pernić

Privatna arhiva

Davor Pernić, Foto: Privatna arhiva

Nakon što je Davor Pernić (35), koji je uhapšen zbog četvorostrukog ubistva u Jabukovcu početkom avgusta, promenio odbranu i rekao da je meštanka Maja B. (25) učestvovala u masakru, tužilaštvo je odlučilo da naloži njeno hapšenje i predloži pritvor.

Od početka je bilo poznato da su ubistva izvršena hicima iz dva oružja, što je policiju i tužilaštvo navodilo na zaključak da je Pernić imao saučesnika. Međutim, tek kada je ove nedelje - nakon gotovo mesec dana pritvora - glavni osumnjičeni promenio iskaz i rekao da je Maja B. pucala u žrtve, tužilaštvo je odlučilo da pritvori ženu. Nakon višesatnog ispitivanja, Maja je priznala da je bila u vezi sa Davorom.

- Osumnjičena je za saučesništvo u zločin - ubistvu Raje Kazimiroviće (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), i određen joj je pritvor do 30 dana. Na saslušanju je detaljno pričala o odnosu sa Pernićem, za kog je priznala da su bili u vezi. Pre toga je međutim, tvrdila da je - iz samo njemu znanog razloga opsednut njome - kao i da ona ni na koji način nije povezana sa žrtvama, niti je znala kakvog su imovinskog stanja - priča sagovornik.

v

- Pernića je upoznala pre nekoliko meseci kada joj je u Jabukovcu pukla sajla gasa na automobilu. Meštani su joj preporučili Pernića, jer je bio dobar majstor. Platila mu je deset evra i razmenili su brojeve telefona, kako je navela, za slučaj da joj zatreba za kola - saznaje se.

Prema njenim navodima, nekoliko dana kasnije došlo je do ponovnog, neplaniranog i svakako neželjenog susreta sa Pernićem. Naime ona je "nisan" prodala mladiću D. S. iz Malajnice, sa kojim je Pernić odavno imao neke neraščišćene račune, a kupac je došao kod nje da joj da deo novca za kola.

- Čim je D. S. došao, neko je počeo da lupa na ulazna vrata i viče - otvaraj, sve ću da vas dignem u vazduh - Nije znala ko je, otvorila je i ugledala Pernića u maskiranoj uniformi i naoružanog puškom - kaže izvor i dodaje:

Policija, hapšenje

Alo!/Vladimir Marković

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Naredio je dečku da legne, a njoj da upali sva svetla u kući. Dok je ona to radila, nije čula pucanj, već nešto kao tihi prasak, i po povratku u dnevnu sobu videla da je mladić ranjen u nogu. Ispričala je da je bila u strahu da joj se ne probudi sedmogodišnji sin, koji je spavao u sobi, ali je smogla snage da im kaže da će pozvati policiju ukoliko ne izađu iz njene kuće i sve nesuglasice koje imaju neka rešavaju van - rekao je dobroobavešten izvor.

- Tada im je, kako je navela, Pernić zapretio da će ubiti i njih i njihove najbliže ukoliko o ranjavanju obaveste policiju. Nakon toga su otišli - navodi se.

Pročitajte još:

Pred tužiocem, osumnjičena je pokušala da svoj odnos sa ubicom opravda strahom jer joj je navodno pretio da će ubiti i nju i njene najbliže.

- Negirala je da je ona tipovala žrtve, jer ih navodno nije poznavala. Niti je iz tog sela, niti je njena kuća u blizini doma žrtava. Na poslednjem saslušanju Pernić ju je optužio da je upravo ona pucala iz puške u žrtve, ali je iznela alibi za taj 7. avgust - saopšteno je.

- Prema njenoj tvrdnji, bila je kod svojih roditelja u selu Dupljane, slavili su. Kod njih je otišla dan ranije da bi pomogla majci. Sve to će se proveriti - napominje se i dodaje se da će se detaljno veštačiti i komunikacija između Pernića i Maje B.

Davor Pernić je uhapšen tri nedelje posle masakra na salašu Kazimirovića na obodu Jabukovca. Na saslušanju je pomenuo Maju, jer je navodno hteo da joj pomogne i sakupi novac za operaciju tumora.

Tvrdio je da ju je upoznao preko Fejsbuka, ali da se nisu videli. Ubrzo je promenio izjavu kod tužioca i rekao da je Maja sve smislila i čak i ubila četvoro ljudi i to zato što je znala da imaju novac. Pernić je uhapšen nakon što je pao na poligrafu.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Komentari (1)

Gile

02.10.2019 08:04

smrtna kazna mora da se vrati u Srbiji. nemamo mi vremena da gubimo sa takvim kao on.