Ana Borojević
facebook.com

 

Njega je eksplozija bacila sa petog sprata na zemlju i sa teškim povredama je prebačenu u AKH bolnicu. U ovoj nesreći poginula je Srpkinja Ana Borojević (29), majka dvoje dece i mladi kuvar Danijel Š. (22).

Jurgen je zadobio višestruke prelome nogu i ruku i nagnječenje grudnog koša. Čeka ga još nekoliko operacija kolena i zglobova, koji su smrskani pri padu. Lekari smatraju da je pravo čudo da je ostao živ i da mu pri padu nisu povređeni ni kičma, ni karlica i kuk. Još je neverovatnije da osim posekotine nije zadobio nikakve frakture lobanje.

Ana Borojević

Facebook

Njegova majka Gertruda Caufal kaže da je zahvalna njegovim spasiocima i lekarima koje je nazvala "pravim umetnicima". Jurgen je kobnog dana bio za svojim kompjuterom u stanu od 48 kvadrata na petom spratu, tačno ispod krova. On je IT stručnjak, razvija onlajn igre i radi od kuće. U vreme nesreće bio je go jer je tog dana bila paklena vrućina i čak 38 stepeni.

Odjednom se začuo strašan prasak i potres. Na trećem spratu eksplozija gasa u stanu mladog kuvara raznela je tri sprata. Jurgen je pomislio da je nešto eksplodiralo ispred zgrade, kada je odjednom pod njim nestalo tlo, a zidovi se srušili. Lampa, sto, kauč, kompjuter, sve je nestalo u oblaku prašine, a on je izleteo sa petog sprata i pao sa 20 metara visine na gomilu betona urušene zgrade.

Srećom po njega, krov iznad njegovog stana nije se srušio. Pod gomilom stakla i betona Jurgen je pomerio prste i kaže da je tada znao da nije paralizovan. Ubrzo posle nesreće u pomoć mu je pritekao vlasnik obližnjeg restorana Hans Koletnik (63).

- Noga mu je bila nestvarno iskrivljena, Bio je potpuno miran, samo je jecao, verovatno je bio u šoku - kaže Koletnik koji ga je sa još trojicom muškaraca izvukao iz ruševina.

U početku se mislilo da je on treća žrtva i tragalo se za njegovim telom dok nisu saznali da je zbrinut u bolnici.

- Samo čudom i zahvaljujući brzoj reakciji spasilaca i lekara moj sin je danas živ. Operacija je trajala šest sati, bio je životno ugrožen, sada može da slavi drugi rođendan - kaže njegova majka.

Nažalost, te sreće nije bila i Ana koju su mrtvu ispod ruševina pronašli tek uveče, na samo nekoliko metara od mesta gde je pao Jurgen. Potraga za drugom žrtvom Danijelom Š. trajala je do sledećeg dana. U vreme nesreće i Anina dva sina bila su sa njom u stanu na trećem spratu, ali su srećom ostali nepovređeni.

PROČITAJTE JOŠ: