Tragedija, saobraćajna nesreća
RINA
Tragedija, saobraćajna nesreća

RINA

Ilustracija, saobraćajna nesreća, Foto: RINA

Leteo 150 metara

- Moj Nikola je bio na izdisaju kad sam ga našao u travi. U istom trenutku saznao sam da je s njim bio i njegov prijatelj, s kojim je bio nerazdvojan. Našao sam ga na oko 150 metara od mog Nikole, u kanalu. Glava mu je bila u vodi. Podigao sam ga, bio je svestan. Zamolio me je da ga izvadim iz vode jer mu je bilo hladno - priča otac nastradalog mladića. Kako kažu prijatelji porodice, da nije bilo Dragoljuba, mladić bi se verovatno udavio jer mu je glava bila u vodi.

Da li vozite motor?

 

Nesrećni otac objašnjava da je tog dana vozio ćerku i da je za tužnu vest saznao u putu ka kući.

- Stigao sam što sam brže mogao. Nikola je uzeo moj motor bez pitanja, otišao po druga i da mu pokaže kako ide, verovatno je vozio brže. Kad sam stigao, pitao sam ko je vozač "pežoa", krenuo sam ka njemu u besu, nisam ga ni pipnuo, ali opet imam želju da mu se izvinim jer pretpostavljam da automobil nije imao dobru preglednost od ograde - priča potreseni otac, koji ima i mlađeg sina.

Njegov sin Nikola i Nikola Jovanović bili su nerazdvojni drugari. - Nedavno sam ga u šali pitao kad će se već jednom odvojiti. Sin mi je na to rekao: "Nas samo smrt može da razdvoji!" Tako se i desilo. Imao je moj Nikola planove za život, počeo je da radi u dobroj firmi. Počeo kuću da zida, planirao je kredit da podigne, pa da se sledeće godine možda i oženi, ali eto... U sekundi se ugasio život. Na motoru je od sedme godine, polagao je, voleo je da vozi, a ovo mu je prva i poslednja nesreća koju je imao. Živeo je brzo, tako je i otišao - kaže neutešni otac.

Opomena svima

Kako saznajemo od Nenada, oca drugog mladića, koji je takođe nerazdvojni prijatelj s Dragoljubom, njegov sin je u teškom stanju. - Ima povredu karlice, pluća i glave. On je preleteo Nikolu i verujem da je povrede dobio prilikom pada u kanal. Sreća pa je Dragoljub stigao na vreme - objašnjava Nenad. Dragoljub Milovanović kaže da će na mestu gde mu je sin nastradao na stub da podigne motor kao opomenu svima koji se uključuju iz ulice iz koje je " pežo" išao. - Taj motor mi više ne treba, a ovako će možda spasti neki život - kaže Dragoljub.

Poginuo na motoru na Mostu na Adi

Nenad Š. (61) nastradao je juče u 13 časova na Mostu na Adi, u smeru ka Novom Beogradu. Kako se nezvanično saznaje, on je upravljajući motociklom "kavasaki" izgubio kontrolu i udario u ogradu na mostu s leve strane. Od siline udarca je pao i ostao na mestu mrtav, dok je motor pronađen na oko 500 metara od tela ka Novom Beogradu. - Motor je nakon udarca prešao na drugu stranu ulice i udario u ogradu, neverovtano ali od tog udarca uspravio se na točkove i nastavio kretanje. Zaustavio se na oko 500 metara od prvog kontakta sa ogradom. Prava je sreća da još neko tom prilikom nije nastradao - pričaju očevici.