Nikola Mihailović
Privatna arhiva
Nikola Mihailović

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Nikola Mihailović osuđen je u Višem sudu na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće, koja se dogodila u avgustu prošle godine na Ibarskoj magistrali, a u kojoj su poginuli Katarina Ivanković, Aleksandar Savatić, Đorđe Belušević i Đorđe Subotić.

Njemu je izrečena i mera četiri godine zabrane vožnje u periodu kad izađe iz zatvora.

Advokat optuženog Darko Komnenić je najavio žalbu, kojom ce tražiti oslobađajuću presudu za svog klijenta, izjavio je za Alo!

Mihailoviću je juče ukinit pritvor i zamenjen kućnim sa nanogvicom u kojem će biti u svojoj kući u Velikim Crljenima sve dok ga ne pozovu na izdržavanje kazne.

Porodice preminulih su u šoku zbog donete presude, smatrajući je suviše blagom, a advokatica Biljana Borovčanin u razgovoru za Alo! kaže da je presuda više nego sramna.

Biljana Borovčanin

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

- Presuda je više nego sramna! Četiri godine za smrt četiri lica, i to četiri lica sa teškim telesnim povredama opasnim po život. Veoma ponižavajuća kazna od maksimalno propisane od 12 godina u odnosu na jačinu ugrožavanja i povredu zaštićenog dobra koja je u konkretnom slučaju veoma izražena, rekla je Borovčanin za Alo!

Ona se nada da će Apelacioni sud imati više sluha za ovakvo grubo izvršenje teškog krivičnog dela.

- Sve okolnosti koje se tiču visokog stepena krivice na strani su optuženog kao izvšioca krivičnog dela, dodala je Biljana.

Aleksandar Savatić

privatna arhiva

Aleksandar Savatić, Foto: privatna arhiva

Biljana Borovčanin, advokat porodice preminulih smatra da je kazna u konkretnom slučaju, a nakon obrazloženja presude od strane veća, došla kao nagrada optuženom.

- Njihove živote svakako nšta ne moze vratiti, zaključila je Borovčanin.

Za Alo! dodaje i da poruka za sve učesnike u saobraćaju ipak treba da bude malo ozbiljnija. 

Da podsetimo, Nikola Mihailović je 9. avgusta 2019. izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali u kojoj je poginulo četvoro mladih, a više njih je povređeno. Viši sud u Beogradu ga je danas osudio na četiri godine zatvora.

Pročitajte još:

Komentari (2)

DANA

02.12.2020 18:49

DOŽIVOTNA ROBIJA, TOLIKO PORODICA ZAVIO U CRNO, I JOŠ 2-3.TEŠKO POVREĐENO!!! POSLE ĆE DRUGI MISLITI KAKO VOZE

Pera

02.12.2020 20:09

Ova drzava zeli da ljudi uzimaju pravdu u svoje ruke.U svakoj normalnoj drzavi bi ga minimum osudili za visestruku ubistvo iz nehata.