Užas u Požarevcu
Printscreen
Užas u Požarevcu

Printscreen

Užas u Požarevcu, Foto: Printscreen

Ž. M. (67) iz Požarevca, udavio se u poplavljenoj podzemnoj garaži svoje zgrade u Jug-Bogdanovoj ulici, tokom nevremena koje je u sredu popodne zahvatilo ceo Braničevski okrug.

Vatrogasci su u poplavljenoj garaži zgrade u Jug Bogdanovoj ulici pronašli telo starijeg muškarca, potvrđeno je RTS-u u požarevačkoj vatrogasnoj službi.

Podzemne garaže u kojima je ovaj Požarevljanin stradao nalaze se u novoj stambenoj zgradi, koja se nalazi preko puta direkcije JKP “Vodovod i kanalizacija” i koja je useljena pre godinu dana. 

Iako ulaz u podzmeni deo ima kosinu ka ulici, voda se u njega nije slila sa ulice, već se stvorila od jakih pljuskova, pošto je ulaz nezaštićen.

Kako su nam rekli stanari ove zgrade, ona je podignuta na placu koji je Ž. M. ustupio investitoru i u kojoj je živeo u prizemlju.

- On godinama radi u Austriji, ali je sada ovde jer mu je supruga bolesna i dva meseca je u požarevačkoj bolnici.

Kako smo čuli, on je sišao dole da preparkira auto da ga ne poplavi voda, pa je dole i stradao. Pričalo se da je sišao liftom, pa nije mogao da se vrati, jer je nestala struja, ali vatrogasci kažu da je lift prazan – pričaju komšije.

Nevreme koje je u sredu zahvatilo Požarevac ne pamti se u ovom gradu, jer je jak vetar obarao drveće, a kiša je poplavila i zgradu Požarevačke gimnazije i Centra za kulturu gde je morao da bude otkazan koncert.

 

Užički kraj danas popodne pogodilo je nevreme sa velikim količinama padavina a prema pisanju lokalnih medija padale su ledenice veličine lešnika. Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vide se delovi Užica i okoline u kojima je pala velika količina krupnog grada, koji je pokrio ulice i livade.

Prema istom izvoru, snažno nevreme praćeno jakom kišom zabeleženo je i u Bačkoj i Banatu, od Zrenjanina prema rumunskoj granici.

Republički hidrometeorološki zavod ranije je javio da se u Srbiji moće očekivati nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom i lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa znatnom količinom padavina, olujnim vetrom i padavinama.

PROČITAJTE JOŠ:

Selo Teočin urnisao grad, oluja skidala krovove

Meštane sela Teočin, u gornjomilanovačkoj opštini, danas je "urnisao" grad, za koji kažu da je bio gori od prošlogododišnjeg koji su zapamtili po zlu.

Prema rečima Peđe Paunovića, u Biocima, Pavlovićima pa sve do teočinskog doma, kuće su u naletu oluje ostale bez crepa na krovovima.

"Stradalo je sve od voća, povrća...malina, šljive", kaže Paunović.

Teočin je selo poznato po proizvodnji krompira i velikih zasada voća, pre svega malina.

Obilna kiša i grad u opštini Priboj

Opštinu Priboj danas po podne zahvatilo je veliko nevreme, grad je padao u nekoliko navrata, a obilne kiše u samom gradu prouzrokovale su začepljenje kišne kanalizacije, pa je grad na nekih 15 minuta bio potpuno paralisan.

Kada je reč o pribojskim seoskim predelima, na zapadnoj strani opštine Priboj odakle je nevreme i stiglo, potpuno je uništen rod maline, javlja reporter Tanjug sa lica mesta.

U selu Mažići potpuno je uništen rod maline, prema rečima poljoprivrenika i onome što su ekipe uspele da snime, oko 80 procenata maline je uništeno, a svo drugo voće i povrće pretrpelo je ozbiljnu štetu.

Tokom sutrašnjeg dana, komisije za procenu šteta opštinske uprave Priboj, obići će ta područija i proceniti štetu.

Na nekoliko putnih pravaca oko sela Mažići ka opštini Prijepolje, put je oštećen od bujica sa sporednih puteva jer su nanele zemlju, vodu, a bilo je i odrona.

Grad se zadržao više od dva sata nakok što je pao, pa se u selu Mažići i pod suncem, koje je kasnije sinulo, belelo na pojedinim mestima.

Komentari (3)

biljana

13.06.2018 22:01

harp je cudo

sasa

14.06.2018 07:02

850 evra kavdrat

Luigi

14.06.2018 09:53

Zasto u nasim liftovima nema otvor u plafonu za slucaj opasnosti?Kod nas ispada da kad udjes u lift tu ti je kraj na sopstveni rizik.