Drvo palo na automobil na Vračaru
Printscreen
Drvo palo na automobil na Vračaru

Printscreen

Drvo palo na automobil, Foto: Printscreen

Žarko Drobnjak (50) iz sela Brajkovci iznad Prijepolja poginuo je u nedelju po podne, kad je na „golf“ u kom je bio s komšijom Radomanom Bakovićem (56) pala velika bukva dok su prolazili seoskim putem, kojim, kako saznajemo, prođe tek nekoliko kola dnevno... Bukvu je, inače, sekao Žarkov rođak, koji je posle nesreće uhapšen.

Nesrećnom Drobnjaku nije bilo pomoći jer je veliko i teško stablo potpuno smrskalo vozačevu stranu kola, gde je on bio, dok je Baković, koji je bio na mestu suvozača, prošao s lakšim povredama i juče se oporavljao u bolnici u Prijepolju.

- Sudbina je tako odredila... Da smo koju sekundu ranije naišli, ili samo nekoliko sekundi kasnije, ništa se ne bi desilo, ovako, sve je ispalo, sve se namestilo kako ne treba. Drvo je palo baš u sekundi kad smo naišli i ubilo mog prijatelja - pričao je juče Baković.

Njih dvojica u nedelju su otišli iz sela do Prijepolja da Drobnjak kupi neke potrepštine, iz grada su se vraćali oko 16 sati makadamskim putem kroz selo, pored šume. Za volanom je bio Žarko.

Istovremeno, jedan od komšija, Žarkov dalji rođak, kraj puta je sekao bukvu. Iako odsečeno od korena, veliko stablo neko vreme nije htelo da padne, stajalo je na panju... Sin drvoseče otišao je do kuće da poveze kamion kako bi sajlom oborili stablo, međutim, u tim trenucima bukva je počela da se naginje i u jednom trenutku svom silinom pala na put!

- Samo sam čuo da je nešto puklo, u sledećem trenutku bio sam priklešten u kolima. Bio sam zgnječen, pritisnut limom, nisam video Žarka, koji je bio za volanom, počeo sam da ga dozivam... Učinilo mi se kao da je nešto rekao, nisam razumeo šta, a onda je zaćutao. Kao invalid, nemam jednu nogu, ništa nisam uspeo niti mogao da uradim - kaže Baković.

Komšija koji je sekao bukvu priveden je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je učinio krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Prvi put nismo svratili u kafanu

Povređeni Radoman Baković juče je pričao da su Žarko i on imali običaj da po povratku iz Prijepolja uvek svrate u kafanu ili prodavnicu u selu.

- Samo u nedelju smo prošli, nismo svratili. Što je sudbina - kaže uz uzdah Baković.

Tagovi