Nemanja sa devojkom izašao da prošeta u zoru, tog dana je trebalo da ode na groblje kod ujaka, a sada njega sahranjuju
alo.rs
Nemanja A.
Nemanja A., Foto: Društvene mreže

Ovako, u suzama, priča Anica Antanasović, majka osamnaestogodišnjeg Nemanje koji je jutros nasmrt izboden u selu Zaplanjska Toponica u opštini Gadžin Han.

- E moj Nemanja, moj sinko, moja ružno nerascvetana... Mnogo si mlad da ideš u groblje - plakala je na vratima porodičnog doma majka ubijenog mladića.

Nemanja je, prema do sada poznatim informacijama, prvo u toku noći napadnut i pretučen, a potom je, oko 6 sati jutros, dok je šetao sa devojkom, izboden. Mladić je zadobio više uboda u grudi i preminuo je na putu do bolnice.

Nemanjina majka kaže da su ona i njen suprug Borisav Nemanju usvojili kada je imao svega 26 dana... Kako kaže, jutros je od neke žene dobila poziv da hitno krene ka prodavnici jer je Nemanja povređen i na ulici je zatekla krvavog sina...

- Ležao je sav u krvi... Zvali smo Hitnu pomoć, ali ona nikako da dođe, a dete mi ispušta dušu.... Stavili smo ga u dzip da ga vozimo u ambulantu... Mnogo je krvario iz rane koja mu je naneta nožem - priča uplakana majka dok pokazuje tragove krvi u automobilu i mladićeve krvave stvari.

Borisav Antanasović, Nemanjin otac, kaže da je ubadanju nožem prethodila tuča koja se dogodila oko 1 čas, a u kojoj je njegov sin napadnut i povređen.

- Prvo su ga istukli na 150 metara od kuće. Sinoć smo ga odveli u Doljevac, pa u Niš gde su ga pregledali i rekli da je sve u redu. Rekao mi je da je samo dvojicu prepoznao iz grupe koja ga je napala.... - priča potreseni otac i dodaje:

- Trebalo je odmah da ih pritvore, sve aktere tuče, i Nemanju pa da se utvrdi ko je kriv. Oni su se nameračili na njega, a brojčano su bili jači - kaže otac.

Borisav dodaje da ne zna zašto je njegov sin napadnut.

- Bio je dete za primer. Niti je ikoga psovao, niti koga dirao. Bio je tu sinoć sa devojkom jer joj je ujka umro, pa je danas trebalo da idu na groblje na prvu subotu. Posle te tuče, zbog koje smo iz bolnice došli tek oko 4.30-5.00 jutros, rekao je da neće da spava, jer onda neće moći da ustane. Zato nisu spavali, popili su kafu i izašli da prošetaju, pa su onda planirali na groblje... Tada su me zvali da je Nemanja povređen... Pronašao sam ga izbodenog u jednom dvorištu - priča otac ubijenog mladića.

Ko je ubio Nemanju?

Policija još istražuje ko je ubio Nemanju. Prema prvim informacijama, sumnja se da je mladića izbo Milan T. (18) kod kog je Nemanja rano jutros došao na vrata. Kako je ispričao otac Milana T. Nemanja im je rekao da je napadnut i da mu treba pomoć i Milan je krenuo sa njim da isprati njega i njegovu devojku do kuće.

M.T.
M.T., Foto: Printscreen

Međutim, kako priča otac, njegov sin se ubrzo vratio sa ubodnom ranom od noža i odmah su ga odvezli u bolnicu. U brutalnom obračunu povređena je i Nemanjina maloletna devojka (14). Ona je takođe u bolnici, ali je srećom zadobila plitku ubodnu ranu.

Za sada nije jasno da li je Milan T. ubio Nemanju ili su njega i Nemanju napali drugi mladići. Prema priči porodice Milana T. njih dvojica su bili bliski drugovi.

Izbodeni Milan T. (18) se oporavlja nakon višesačasovne operacije u Kliničkom centru u Nišu ali je i dalje u teškom stanju.

- Uspešno je sanirana ubodna rana levog plućnog krila, povreda na vratu, kao i sve ostale površinske povrede i posekotine. Nakon operacije, smešten je u intenzivnu negu Klinike za anesteziju. Pacijent trenutno vitalno stabilan, ali neposredno i dalje životno ugrožen, sediran i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju - kažu u KC Niš.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Miloš

26.12.2020 18:05

A roditelji nisu primetili da im sin nosi kajlu i naočare za sunce kao kriminalci devedesetih?