Uviđaj
Alo!/ Rajko Ristić
Uviđaj

Alo!/ Rajko Ristić

Uviđaj, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Nepoznati razbojnici su ga selotejpom vezali za stolicu i brutalno tukli dok im nije otkrio gde čuva pare! Nesrećni starac je živeo sam u kući u Pop Lukinoj ulici, a radni vek je proveo u fabrici "Mercedes" u Nemačkoj.

Našla ga gerontodomaćica

Slobodana je skoro svako jutro posećivala gerontodomaćica, koja mu je, između ostalog, pomagala oko kućnih poslova i nabavke.

- Ona je u sredu oko osam sati došla kod Zdravkovića i, kad je ugledala mrtvog starca vezanog za stolicu, sa mnogobrojnim povredama od udaraca, oblivenog krvlju, umalo se nije onesvestila od šoka. Čim se malo pribrala, pozvala je policiju - priča naš sagovornik.

Bilo je očigledno, kaže on, da je Slobodan nasmrt pretučen, pa je po nalogu tužioca počeo uviđaj.

- Samo nekoliko stvari je u Slobodanovoj kući ispremetano, što ukazuje da im je starac, dok su ga mučili, priznao gde drži ušteđevinu. Za sada se ne zna koliko je novca odneto. Telo je poslato na obdukciju, a inspektori zaječarske policije tragaju za osumnjičenima - kaže naš izvor.

Slobodanove komšije su zgranute zbog stravičnog zločina. Kažu za njega da je bio miran i kulturan i da se nikom nije zamerio u komšiluku.

- Svi smo ga zvali Dane. Bio je vitalan, vozio je auto, ali je imao srčanih problema. Dugo je radio u nemačkom gradu Zingenu, u fabrici "Mercedes", tamo je stekao i penziju. Ne znam kolika mu je penzija bila, ali je živeo više nego komotno s tim parama, ni u čemu nije oskudevao, naprotiv... - priča komšija.

Teško mu padala samoća

Prema njegovim rečima, Slobodan je imao dva braka. S prvom ženom je dobio troje dece, a iz drugog braka ima sina, koji živi u inostranstvu.

- Sva Danetova deca su odrasli ljudi i žive sa svojim porodicama. Teško mu je padala samoća, pa je pre izvesnog vremena davao oglase u lokalnim medijima, tražeći suprugu. Nekoliko žena je dolazilo kod njega, da se upoznaju, ali se nijedna nije zadržala - rekao je komšija.

On dodaje da su Slobodanova deca obaveštena o njegovom ubistvu. Ona su se odmah uputila u očevu kuću i sad čekaju da preuzmu telo i pripremaju sahranu.

Slobodan bio tipovan?

U policiji su uvereni da je Slobodan Zdravković bio tipovan i da su razbojnici dobro znali da on ima ušteđevinu.

- Ubice su najverovatnije saznale od Slobodanovih poznanika da on ima veliku deviznu penziju i da sigurno ima i ušteđevinu u kući. Proverava se i mogućnost da je starca možda tipovala jedna od žena koje su dolazile kod njega da se upoznaju, povodom oglasa koji je davao u medijima da traži suprugu - kažu u policiji.

Tagovi