Kristina Kaplanović sa ocem Stanislavom
privatna ahriva
Kristina Kaplanović sa ocem Stanislavom

privatna ahriva

Kristina Kaplanović sa ocem Stanislavom, Foto: privatna ahriva

On se tereti da je 25. maja 2017. tokom pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio njegovu ćerku.

Stanislav, koji sa suprugom Stojanom (43) i dve mlađe ćerke živi u selu Vilovi kod Nove Varoši, navodi da ne zna hoće li moći da dolazi na suđenje optuženom za ubistvo.

- Ne znam da li ću moći da dođem i da ga gledam u lice. Nama je svaki dan bez Kristine sve teži i teži. Nedostaje nam mnogo, svakoga dana sve više i više - s teškom mukom priča o nastradaloj ćerki Stanislav.

Prepoznali ga po flekicama

Srebrić se na saslušanju branio ćutanjem. Bio je tri meseca u bekstvu, ali su ga svedoci prepoznali po građi i po karakterističnim flekicama na licu. - Njega je odao policijski doušnik. Na saslušanju je negirao zločin, ali su ga svedoci prepoznali kao egzekutora navodno po flekicama na licu, iako je bio maskiran maramom. Osim izjava svedoka, optuženi je pao na poligrafskom testiranju. Ranije je osuđivan zbog drugih krivičnih dela. Zbog razbojništva je odležao četiri godine robije. Od 2008. do 2011. bio je u KPZ „Sremska Mitrovica“, dok je ostatak proveo u Okružnom zatvoru u Leskovcu.

On dodaje da Kristinu ne zaboravlja ni njen dečko Igor Debeljak, koji je kod njih bio za Zadušnice i obišao njen grob.

Srebrić je nedavno optužen u Višem tužilaštvu u Beogradu da je 25. maja 2017, prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu, ubio Kristinu. Za ubistvo mu preti 40 godina robije, a ukoliko sud potvrdi optužnicu, uskoro treba da mu počne suđenje.

Tokom istrage Srebrić nije hteo da se pojavi kada su roditelji ubijene devojke davali izjavu.

Kristina je sa kolegama kobne večeri izašla na pauzu kada je iz obližnjeg šumarka utrčao razbojnik naoružan pištoljem. Oružje je uperio u Kristinu i njene kolege, tražeći novac. Kad je gurnuo jednog od radnika, repetirani pištolj je opalio i pogodio Kristinu pravo u potiljak. Ona je teško povređena prebačena u Urgentni centar.

Kristina Kaplanović i njena majak Stojana

Privatna arhiva

Kristina Kaplanović i njena majak Stojana, Foto: Privatna arhiva

- Metak je Kristinu pogodio u potiljak. Prošao je kroz glavu I izašao na drugu stranu. Doktori u Urgentnom centru rekli su nam da je Kristina mogla da preživi da je metak ostao u glavi, ali pošto je izneo deo mozga, nisu mogli ništa da učine. Kristini je pola mozga bilo razneto i bio joj je uništen disajni centar. Bitku za život izgubila je 29. maja 2017. po podne na Urgentnom centru, ne budeći se iz kome - ispričali su za “Alo!” njena tetka Koviljka i teča Dobrivoje Kopunović neposredno posle Kristinine smrti.

U kasi je te večeri bilo 10.000 dinara, koje razbojnik bežeći nije uspeo da uzme.
Kristina Kaplanović je 2016. došla iz Nove Varoši na studije u Beograd. Pošto tada nije upisala fakultet, zaposlila se na pumpi da bi skupila novac za školovanje. Stanovala je kod tetke i teče u Vinči, odakle je išla na posao.

-Kristinu smo mogli samo nakratko na vidimo u Urgentnom centru. Glava joj je bila u zavojima i nije se budila iz kome. Dozivali smo je, ali nas ona nije čula. Ubio je divno dete, za koje niko nije imao ružnu reč - izjavio je posle tragedije Kristinin teča Dobrivoje Kopunović.