Đurđija Alempijević
facebook.com
Đurđija Alempijević nije htela da iznosi odbranu

Alo

Đurđija Alempijević nije htela da iznosi odbranu, Foto: Alo

Đurđija Alempijević (23), bivša negovateljica Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koja je optužena da je dvogodišnjeg dečaka M. N. grubo bacila u krevetac, juče nije htela da se izjasni o optužnici koja je tereti za zlostavljanje i zanemarivanje dece.

Okrivljena je izjavila da po savetu advokata neće iznositi odbranu.

Đurđija Alempijević baca dečaka u krevetac

Youtube

Đurđija Alempijević je snimljena kako baca dečaka u krevetac, Foto: Youtube

Alempijevićeva se tereti da je u junu najpre jedno dete ošamarila levom rukom, a potom dvogodišnjeg M. N. nosila grubo za nadlakticu i bacila ga u krevetac! Potom je, kako se navodi u optužnici, fotografisala treće dete u krevecu. Divljanje negovateljice snimila je mobilnim M. J., majka deteta koje je bilo u istoj sobi, a taj snimak je ključni dokaz protiv Alempijevićeve.

Ona još odgovara za zapuštanje i zlostavljanje dece, jer ih nije vadila iz kreveca i nije im davala igračke, niti im je uključivala TV. Prema optužnici, stalno je telefonirala, a jednom je ugrozila život deteta jer ga je tokom presvlačenja, bez ograde, nekoliko minuta ostavila samog na pultu visokom 1,2 metra.

Preti joj tri godine robije

Alempijevićevoj preti do tri godine zatvora. Ona se juče skrivala od fotoreportera, a na njenom licu nije se videla ni trunka griže savesti. Po izlasku iz suda se sastala sa jednim mladićem, koji ju je drsko sve vreme štitio od fotoreportera, a na kraju su pobegli u jedan kafić.

Njen advokat je rekao da se protivi uvidu u video-snimak jer je u Zvečanskoj zabranjeno snimanje, a M. J. je to, kako je izjavio, uradila tajno. Iz tog razloga, kako je dodao, njegova branjenica neće iznositi odbranu dok sud ne odluči o njihovom zahtevu. On je istakao da Alempijevićeva nije zapuštala i zlostavljala decu. On je rekao da nema nikakvih podataka da su deca zanemarena.

Međutim, tužilac je istakao da video-snimak nije nezakonit i da postoji svedok koji će potvrditi da je verodostojan. Sud će kao svedoke pozvati direktora Zorana Milačića i M. J., koja je napravila snimak.

Punomoćnik M. N. je izjavio da nije našao nikakvu dokumentaciju da je mališan pregledan. On je zahtevao da se od mobilnog operatera zatraži podatak kome je Alempijevćeva poslala fotografiju mališana kojeg je slikala.