Uviđaj nakon ubistva
Vladimir Marković Alo
Uviđaj nakon ubistva

Vladimir Marković Alo

Uviđaj nakon ubistva, Foto: Vladimir Marković Alo

Glavnog rivala Zorana Jotića Jotke (63) u kruševačkom podzemlju Dejana Stankovića Ždrokinca (71), prema sumnjama policije, ubio je odbegli S.R., koji je u vezi sa Jotkinom ćerkom.

Za S.R. je, podsetimo, raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je u junu ubio Stojanovića, a mesec dana ranije i Ždrokinčevog sina Vojina.

- Jotić, koji je vođa takozvane Jotkine grupe, sumnjiči se da je S.R. pomagao u ubistvu Stojanovića. Na osnovu do sada prikupljenih dokaza, sumnja se da je šef Jotkine grupe zadužio dečka svoje ćerke da ukloni konkurenciju. Poznato je da je on pre pet meseci izašao iz zatvora, u kom je proveo 15 godina, i da je s njegovim izlaskom počeo krvavi rat za osvajanje podzemlja.

Za logističku podršku S.R. bio je zadužen Jotkin najbliži saradnik I.G.

- I.G. je Jotićeva desna ruka i čovek od najvećeg poverenja. On je najverovatnije S.R. odvezao do mesta na kom je izvršeno ubistvo i zatim ga sklonio na sigurnu lokaciju. Sumnja se da su ubici potom članovi grupe pomogli da napusti Srbiju i skloni se u Nemačku.

Jotić i I.G., podsetimo, uhapšeni su u petak u velikoj akciji Žandarmerije. Njima se na teret stavlja samo pomaganje u ubistvu Stankovića starijeg, ali se proverava da li su na isti način učestvovali i u ubistvu Vojina, s obzirom na to da istražitelji veruju da su dva zločina povezana.

- Dok je Jotka boravio u zatvoru u Zabeli, S.R. je počeo da se zabavlja sa njegovom ćerkom. Po izlasku Jotića u martu ove godine, oni su se zbližili, pa je praktično i on postao deo ekipe svog tasta - navodi se iz istrage.

Jotka je uhapšen i u akciji „Sablja“ 2003. godine, tačnije dva dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Njegova kriminalna grupa bila je prva kojoj se sudilo pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu. U zatvoru je proveo 15 godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna u dva predmeta, za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda da bi izdejstvovao blažu kaznu.

Pročitajte još:

Komentari (3)

kantina

03.09.2018 00:03

Sumnjiv motiv, a da nisu oni zauzeli "radna mesta " jer je zahvaljujuci njima bio u zatvoru . Onaj ko ga je smestio treba da se pricuva. Petnaest godina iz sata u sat iz dana u dan po vijugama seta osveta ......... . I sada se cini da mu pakuju vise nego sto treba . Ako je gledao kako neki drugi slicni njemu olako prolaze kroz sud i pravdu onda je on tempirana bomba . Zakon mora biti jedan i jednak ZA SVE .

Ivan T

03.09.2018 00:12

Ma nek se svi satru.

kmk

03.09.2018 00:20

ko ce koga ako nece svoj svoga