Ubica Nebojša Stoilković
Alo!
Šok i neverica ispred firme u Ruzveltovoj

Dejan Briza

Šok i neverica ispred firme u Ruzveltovoj, Foto: Dejan Briza

Tragedija se dogodila juče, oko 11 sati, kada je Nebojša Stoilković (30), bivši radnik softverske firme "Privredni savetnik informacione tehnologije" ušao u njihovo sedište, u Ruzveltovoj 55 u Beogradu, naoružan pištoljem i ubio dojučerašnjeg kolegu Branka Kanjevca (31), a Marka Filipovića (36) teško ranio. Igor Radenković se spasao skokom kroz prozor sa visine od oko 10 metara i srećom samo iščašio rame.

Rodbina i prijatelji na mestu zločina

Dejan Briza

Rodbina i prijatelji na mestu zločina, Foto: Dejan Briza

Pomahnitali programer zbog otkaza ubio jednog kolegu, drugog teško ranio, dok je treći skočio kroz prozor sa drugog sprata da bi spasao živu glavu!

Posle masakra u firmi, Nebojša je otišao u svoj stan na Zvezdari i navodno aktivirao ručnu bombu u pokušaju da se ubije! Njega su vatrogasci izvukli iz stana posle gašenja požara, koji je izbio prilikom eksplozije, odakle je hitno prebačen u bolnicu i lekari se bore za njegov život.

- Kako pričaju zaposleni, Nebojša je nedavno dobio otkaz, mada postoje priče da je i sam dao otkaz, jer nije mogao da se usaglasi s kolegama oko nekog projekta. Došao je juče u firmu nasmejan i dobro raspoložen, da bi se pozdravio s njima. Kolege su mu prišle i onda je počeo krvavi pir! Posle zločina je mirno izašao s pištoljem u ruci i uputio se ka svom stanu na Zvezdari gde je pokušao samoubistvo. Postoje dve verzije pokušaja samoubistva. Po jednoj je, navodno, aktivirao bombu, dok je po drugoj pucao u plinsku bocu. Komšije kažu da su čule najpre pucanj, pa eksploziju zbog čega pretpostavljaju da je eksplodirao plin - kaže naš izvor blizak istrazi.

Bio čudak, oblačio se u crno

Prema rečima programera iz firme u kojoj se juče dogodio masakr, Nebojša Stoilković nije ispoljavao emocije. - Bio je vrlo čudan. Oblačio se uglavnom u crno. Sa kolegama je komunicirao strogo poslovno i izbegavao je druženje. Ne znamo zbog čega je dobio otkaz, ali niko od nas nije mogao da predvidi ovakvu reakciju - rekao nam je jedan od zaposlenih.

Tragedija bi imala mnogo veće razmere da se ostali zaposleni nisu razbežali posle prvog ispaljenog hica! Nebojša ih je bukvalno jurio po firmi i pucao u vrata, koja su oni u panici zatvarali i zaključavali se po kancelarijama. Na poziv jednog od zaposlenih jake policijske snage su brzo stigle i blokirale Ruzveltovu ulicu. Ekipe Hitne pomoći ukazale su pomoć Igoru Radenkoviću posle skoka kroz prozor i prevezle ga u Urgentni centar, zajedno sa Markom Filipovićem, koji je zadobio prostrelne rane. Treća ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt Branka Kanjevca, koji je pogođen direktno u glavu. 

Telo upucanog radnika firme

Dejan Briza

Telo upucanog radnika firme , Foto: Dejan Briza

 Kako "Alo!" saznaje, pomahnitali Nebojša nikada ranije nije imao problema sa zakonom. 

- Prvi na meti mu se našao Branko Kanjevac, kog je pogodio direktno u glavu i usmrtio ga na mestu, dok je Marka Filipovića teško ranio. Treći kolega Igor Radenković je skočio kroz prozor sa drugog sprata. Srećom, prošao je samo sa iščašenjem ramena - navodi Nebojšin bivši kolega.

Posle krvavog pira, Nebojšine kolege su sedele ispred firme u neverici i plakale. Niko nije želeo da priča za medije. U jednom trenutku, kako smo saznali, bila je i majka ubijenog Branka Kanjevca, koju je policija pozvala da prepozna telo.

Dragoljub Lučić video ubicu posle masakra

Dejan Briza

Dragoljub Lučić video ubicu posle masakra, Foto: Dejan Briza

U ulici Vojvode Savatija, gde živi Stoilković, komšije kažu da ga nisu poznavale i da su čule samo eksploziju. Kako smo saznali, ekipa Hitne pomoći je zatekla Nebojšu s ustrelnom ranom na čelu i opekotinama. Srećom, niko od komšija nije povređen. 

- Čula sam pucanj, pa zatim eksploziju. Izašla sam na terasu i videla da na drugom spratu kuljaju vatra i dim. Brzo su došli vatrogasci i sprečili širenje požara - ispričala je žena očevidac.

Policija utvrđuje okolnosti pod kojima se dogodio krvavi pir u centru Beograda.

Svedok: Čuo sam povike „sve će nas pobiti“!

Dragoljub Lučić, koji radi u obližnjoj prodavnici, video je Nebojšu kako s pištoljem u ruci ide ka parkingu. - Najpre sam čuo vrisak i izašao napolje da vidim šta se dešava. Devojka u beloj majici je trčala i vrištala: „Sve će da nas pobije!“ Ona mi je kasnije rekla da joj se Nebojša najnormalnije javio kada je ušao. Uspela je da pobegne čim je čula pucnjavu, dok je jedan od njih skočio s drugog sprata i bukvalno proleteo kroz staklo. Lično sam otišao do njega s policajcima i lekarima iz Hitne pomoći. Bio je svestan i jaukao je od bolova. Tamo je bila i ta devojka, koja inače ima bebu. Ona je rekla da su kolege imale sastanak i da je Nebojša uleteo među njih i ispalio pet metaka. Ne zna se da li je hteo sve da ih pobije, ali je posle toga mirno izašao. Kada sam čuo vrisak te devojke, video sam čoveka s pištoljem kako ide niz ulicu Vojvode Vuka. Ona je vrištala: "Pazi! Ovaj hoće sve da naspobije" - ispričao nam je Lučićić.

 

Komentari (2)

Цицка

13.03.2018 07:25

Увек се догађај мора сагледати у целини . Сада да се тачно установи шта је било , шта је претходило овом чину .Без измишљања. скривања чињеница и било какве манипулације . Ко је овом дечку отац , мајка, где живе .

Zox

13.03.2018 15:24

@Цицка - Tacno. Sta se desavalo u toj firmi, kakvi su bili medjuljudski odnosi... koji je uzrok otkaza, neko mu mozda "podmetnuo nogu" da bi se smestio u istu tu stolicu itd.... iskreno!