Dejan Đorđević, kupac Megatrenda
Promo
Dejan Đorđević, kupac Megatrenda

Promo

Lano prijavio da je napadnut, Dejan Đorđević, Foto: Promo

Dejan Đorđević (48) iz Leskovca, nesuđeni kupac tog privatnog univerziteta, priveden je juče zbog lažnog prijavljivanja da je napadnut i opljačkan. Đorđević je priveden i zadržan po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu. Naime, on je u petak predveče prijavio da je nad njim izvršeno razbojništvo, i to tako što su mu u stan ušle tri nepoznate osobe i oduzele mu dva televizora nanevši mu pri tom lakše povrede.

Međutim, ispostavilo se da je reč o vlasnicima stana kojima je Đorđević dugovao novac za kiriju i koji su mu prethodno najavili svoj dolazak kako bi porazgovarali o naplati duga.

Policija je po prijavi utvrdila da je reč o vlasniku stana i njegovom sinu, od kojih Đorđević iznajmljuje tu nekretninu. Kako su oni izjavili policiji, u petak su došli u stan kako bi pokušali da ga izbace jer, kako tvrde, mesecima ne plaća kiriju. Prethodno su mu i pisanim putem najavili svoj dolazak. Iz stana su izneli dva televizora, koji su njihovo vlasništvo.

Mića Jovanović

Masanori Jošida

Ne čudi me, on je majstor opscene, prevare, Mića Jovanović,vlasnik Megatrenda, Foto: Masanori Jošida/Alo

Đorđević je navodni napad prijavio policiji u petak uveče, zatražio je i lekarski izveštaj u kojem su konstatovane lakše telesne povrede.

Đorđević će, kako saznajemo, u ponedeljak biti priveden na saslušanje kod tužioca.

Đorđević je navodno od Miće Jovanovića, vlasnika „Megatrenda“, kupio taj privatni univerzitet, ali je Jovanović ubrzo izjavio da je prevaren i da odustaje od prodaje. Međutim, Đorđević je demantovao da je podnet zahtev za raskid ugovora i tvrdi da na njegovu adresu nije upućen zahtev, predlog ili ponuda da se raskine ugovor o kupovini „Megatrenda“.

Mića: Nije imao pare ni za overu ugovora

Mića Jovanović je ranije izjavio da Đorđević nije imao da plati ni overu ugovora, pa je on „platio iz svog džepa, da se ne bi ciganisali“. Jovanović je rekao da je za kupoprodajni ugovor od 56,1 milion evra notaru platio 7.500 dinara. On je u jednoj TV emisiji rekao i da ga je sa Đorđevićem povezala prijateljica koju poznaje 30 godina. On je kazao i da se nije čuo s tom prijateljicom kako bi je pitao zašto mu je preporučila čoveka o kojem je i sam kasnije, kako je rekao, čuo sve najgore.

Prema pisanju pojedinih medija, Đorđević sasvim izvesno nije diplomirao medicinu, te da se hvali diplomom koja nosi falsifikovani potpis.

Mića Jovanović je izjavio za "Alo!" da ga ne iznenađuje hapšenje Đorđevića.

„Nisam iznenađen što to čujem. Ja sam u Francuskoj i za nekoliko dana se vraćam. Zbog svih tih događaja nisam otišao na duže. Ovo prvi put od vas čujem. Bio sam kod prijatelja, nisam na internetu video vesti. Ne iznenađuje me, s obzirom na to da sam od njegove nevenčane žene pa do nekih ljudi dobio nekoliko desetina mejlova i poruka u kojima stoji da ih je prevario. Dakle, baš izgleda da je duboko zagazio u prevaru, tako da me ova vest ne iznenađuje. Ne radujem se, naravno, kada je neko uhapšen, ali s obzirom na to da znamo šta je sve uradio i da je mene izradio i varao 17-18 meseci, u tom kontekstu mi nije iznenađenje. On je, izgleda, majstor opscene, prevare, tako da čovek ne samo da laže, on kreativno laže. Kada je mene uspeo da prevari sa ovoliko godina iskustva, onda me ne čudi što je uhapšen. Možda je ranije to trebalo da urade“, izjavio je juče Mića Jovanović za „Alo!“.

On je odlučan u nameri da ne proda univerzitet.

- Posle ovog fijaska, „Megatrend“ definitivno nije na prodaju. Ipak je to ceo moj život, 30 godina sam u to uložio. Možda je ovo na kraju, ako neku pouku mogu da izvučem, ispalo i dobro“, rekao je Jovanović za naš list.

Komentari (1)

s

08.12.2019 13:23

Koja je ovo prevara. Notari naplacuju taksu po ceni ugovorne vrednosti. Cena je 56 miliona eura. Ko zna sta su doticni overavali cim je taksa pausalna 7500 dinara. Nego digla se prasina pa brze bolje da ispadne kao da je Mica prevaren. A ovaj "gospodin" posto je fiktivani kupac mora da trpi ovaj cirkus zbog svoje zarade. Ali napravio je sebi problem, jer kad je izaslo na tv da je milioner, javili su se svi kojima duguje pare