Žuta kuća
Printscreen

 

Žuta kuća

Printscreen

Žuta kuća, Foto: Printscreen

Kako se navodi, cenovnik organa se u odnosu na nekoliko godina unazad promenio, tako da je sada na crnom tržištu cena bubrega 10.000 dolara, a za srce treba da se izdvoji 6.000.

VANJA GRBIĆ OTKRIVA ŠTA SU MU MUDRACI NA HILANDARU REKLI O KOSOVU! Telo ne može da živi bez duše, može bez srca, zamenite, stavite pejsmejker, ali bez duše ne može!

Vađenje organa je tabu tema već 20 godina unazad, a kako pišu mediji, iza svega stoje multinacionalne kompanije, dok "prljav" deo obavljaju kriminalci.

Operaciju izveo vrhunski tim lekara

Shutterstock

Operaciju izveo vrhunski tim lekara, Foto: Shutterstock
 

U dosijeu "Žuta kuća" se navodi da su prema istrazi koju je sprovelo srpsko tužilaštvo za ratne zločine, rađeni hirurški zahvati nad žrtvama trgovine organima, a izvođeni su u domovima zdravlja ili bolnicama koji su tokom rata korišćeni za lečenje vojnika OVK. Za te potrebe korišćen je deo bolnice u kasarni „Bajram Curi”, dom zdravlja u fabrici „Koka-Kole” u Tirani, neuropsihijatrijska bolnica u zatvoru broj 320 u mestu Burelj i privatna kuća adaptirana u bolnicu u blizini mesta Tropoja, takozvana žuta kuća. Pored tih lokacija, srpsko tužilaštvo raspolaže podacima da je postojao i ilegalni zatvor u rudniku Deva koji se nalazi u pograničnom delu između Kosmeta i Albanije, jedan kraj tunela je na Kosmetu, a drugi u Albaniji. 

Operaciona sala srce

KVB Vojvodina

Operaciona sala srce, Foto: KVB Vojvodina

Haški Tribunal pokrenuo je 13. januara 2005. godine istragu o trgovini organima, na osnovu predmeta koji su pronađeni u žutoj kući. Istraga je nosila naziv Don Kihot. Istražioci Haškog tribunala pronašli su u žutoj kući razne predmete, za koje je postojala osnovana sumnja da su korišćeni za vađenje organa otetim Srbima i nealbancima. Među predmetima koji su pronađeni, nalazili su plastične posude, prazne boce sa nazivima lekova koji se koriste pri hiruškim intervencijama (tranxene, chlooraphemical, cinarizine, biscopean), i metalne krhotine koje su podsećale na ostatke hiruških instrumenata.

IZA ŠIPTARKE KOJA JE POKAZALA LAŽNU SLIKU SILOVANJA ALBANKE SE KRIJE STRAHOTA! Fljora Brovina je bila u zatvoru, optužena je za terorizam, a to nije ono NAJGORE!

Takođe se navodi da je glavni organizator otimanja ljudi i trgovine ljudskim organima bio je Hašim Tači i Drenička grupa.

Ovaj "biznis" trenutno cveta u Siriji u kojoj rat ne jenjava, a takođe se navode Izrael i Turska, odakle se organi distribuiraju na Zapad.