Bolnica
Alo!/ Rajko Ristić
Bolnica

Alo!/ Rajko Ristić

Bolnica, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

U petak 22. marta desio se incident u Domu zdravlja "Novi Sad". U ambulanti internog odeljenja te zdravstvene ustanove napadnuta je doktorka Sanja Ilić.

Pročitajte još:

Prema rečima PR DZ-a Zorke Baković, ovo je samo jedan u nizu napada, a počinilac je od ranije poznat po sličnom ponašanju - i zaposlenima i policiji.

- S.M. je trebalo da zakaže prijem za sina, koji nije bio sa njim, i kojem je bila potrebna predoperativna priprema i mišljenje lekara specijaliste. Insistirao je da mu se zakaže odmah u ponedeljak, te je odbio da kaže lične podatke i pokaže prethodno dobijenu medicinsku dokumentaciju i nalaze lekara.

Nakon što mu je objašnjena procedura koja podrazumeva da kod sebe ima, i da na uvid svu dokumentaciju, počeo je da viče, udara rukom po stolu, psuje, vređa i odguruje našu doktorku. Pacijenti koji su bili u čekaonici pokušali su da odbrane doktorku, budući da je napadač, još dok je čekao na prijem kod doktorke, najavljivao da će se obračunati sa medicinskim osobljem. Pritrčali su i lekari iz drugih ambulanti specijalističkog odeljenja i pokušali da ga umire, što je on odbijao. Tek kada je stigla policija S.M. se smirio - navela je Baković.

Preporučujemo još:

Ona je dodala da je napadač od ranije poznat kao izazivač incidenata i da je već prijavljivan, posebno od strane njegovog izabranog lekara.

Prema njenim rečima, navodni napad se desio oko 8.15 časova u ambulanti internog odeljenja objekta na Novom naselju.