mrak, policija
Tanjug
mrak, policija

Tanjug

policija, Foto: Tanjug

Mladića M. M. (16) krvnički je pretukla grupa maskiranih napadača nakon utakmice igrane na stadionu Fudbalskog kluba Torlak u Kumodražu i lekari se bore za njegov život, saznaje "Blic".

JEZIV ZLOČIN U PARAĆINU! Posvađali se zbog roletne, a onda je Dobricuzeo a nož i UBADAO Božidara do same SMRTI!

 

Prema našim informacijama, do napada je došlo u ponedeljak uveče u blizini pomenutog stadiona. M. M. je ranije tog dana iz publike gledao utakmicu Torlak - Studentski grad. Po završetku utakmice, u večernjim satima, njega je sačekala i napala grupa maskiranih huligana sa palicama u rukama.

- Petorica muškaraca, sa fantomkama napala su M. M. i pretukla ga palicama. Nisu gledali gde ga udaraju. Tukli su ga po glavi i naneli mu ozbiljne povrede zbog čega je život mladića ozbiljno ugrožen - kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Tinejdžer je potom prebačen u bolnicu, gde su konstatovani prelomi lobanje na dva mesta i, prema nezvaničnim informacijama, lekari su se juče borili za njegov život. Prema tim saznanjima, M. M. je operisan u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, ali stanje mu je i dalje teško.

Zvanične informacije o ovom slučaju u pomenutoj ustanovi nisu hteli da iznose u javnost.

DETALJI HORORA U ŽEPČI! Za dečakom (6) koji je upao u nabujali potok se i dalje traga, a policija pronašla nešto od čega će vam se SLOMITI SRCE! (VIDEO)

Policija je ubrzo nakon incidenta privela jednu osobu za koju se sumnja da ima veze s ovim događajem. Njoj je, kako saznajemo, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Zasad nije poznat motiv ovog monstruoznog napada. U ovom trenutku policija i Više tužilaštvo u Beogradu, koje je preuzelo istragu, su ga okarakterisali kao krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Tako se kvalifikuju svi incidenti koji su motivisani navijačkim sukobima.

KOMŠIJE GA SPAŠAVALE OD RAZJARENOG POPA Sveštenik iz Leskovca krao struju! Radnik elektrodistribucije došao da mu iseče kablove, paroh krvnički nasrnuo na njega!

Policija se juče nije zvanično oglašavala povodom ovog slučaja. Nezvanično, u toku je prikupljanje dokaza kako bi se pronašli i ostali napadači - veruje se da ih je bilo petorica.

Zaposleni u FK Torlak, koji su želeli da ostanu anonimni, rekli su juče za "Blic" da policija traga za automobilom za koji se sumnja da je korišćen prilikom napada. iz njega su, navodni, huligani iskočili i ustremili se ka momku.

Policija

Alo!/Dejan Briza

Policija, Foto: Alo!/Dejan Briza

U tu svrhu pregledaju se i sigurnosne kamere iz okolnih ulica.

- Taj dečko je u ponedeljak prvi put došao na utakmicu našeg kluba. Došao je sam, niko ga ne poznaje - kaže zaposleni u klubu.

Prema Krivičnom zakoniku, ko fizički napadne ili se fizički obračunava sa učesnicima sportske priredbe ili javnog skupa kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

"ČULA SE GALAMA, ALI TOME NIKO NIJE PRIDAVAO PAŽNJU" Tragedija kod Leskovca: Rođaci se posvađali zbog drva za ogrev! Počelo banalno, završilo se krvoprolićem

Međutim, ukoliko je izvršenjem ovih dela došlo do nereda u kome je nekom licu naneta teška telesna povreda ili je oštećena imovina veće vrednosti, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Još su teže zakonske sankcije zaprećene onome ko prilikom ovakvih nereda ubije drugu osobu.

Ako se ispostavi da sukob jeste motivisan navijačkim strastima, biće to još jedan u nizu krvavih obračuna po kojima su tereni u Srbiji postali poznati.

Hitna pomoć

Alo!/ Dejan Briza

Hitna pomoć, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Šta se dalje očekuje u istrazi ovog konkretnog incidenta?

Po isteku zadržavanja, privedenog huligana će saslušati tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega će se znati da li će mu biti određen pritvor ili će biti pušten da se brani sa slobode.

SKINULI SU JOJ BURMU I GAĆE Šokantne tvrdnje Vladimira Marjanovića: Svi znamo ime ubice! Pretili su da će mi ubiti i decu!

Sukob "Invalida" sa "Radovcima"

Pretučeni M. M. je, navodno, član navijačke grupe FK Voždovac "Invalidi", a dalja istraga pokazaće da li je u pitanju navijački obračun. Glasine u navijačkim krugovima govore o tome da su "Invalidi" u višegodišnjem krvavom sukobu sa navijačima "Rada", grupom "Junajted fors".